Samsung Hubs en andere apps

Samsung heeft een aantal nieuwe hubs toegevoegd. We kenden al de Social Hub welke al op meerdere Samsung-telefoons te vinden was, maar de andere hubs die bij de Galaxy S II zijn toegevoegd zijn ook het bespreken waard.

Gaming Hub

Gamen is al jarenlang big business, maar social gaming is pas aan het opkomen. Denk aan games als Farmville welke een ontzettende populariteit op Facebook geniet.

In de Gaming Hub kan men gratis en zogenaamde Premium-games terugvinden. De gratis sectie is al redelijk volgestopt, de Premium-sectie valt nog wat tegen qua invulling. De games zijn echter niet bepaald duur te noemen, de meeste games koop je voor een euro of vier, maar alle games bieden een gratis trial aan, dus je weet ook wat je koopt.

Even een spelletje onderweg downloaden vanuit de Premium-sectie zal er niet gauw bij zijn, want de meeste games wegen meer dan 200 mb.

Gaming en Music Hub

Music Hub

De Music Hub kan je zien als een digitale muziekwinkel à la iTunes, maar dan wel verzorgd door 7digital. Nummers kosten los 99 cent.

Reader hub

Als je de Reader Hub opent kom je terecht in een boekenkast. In tegenstelling tot wat je zou verwachten is deze boekenkast niet interactief, maar biedt deze slechts doorverwijzingen naar de desbetreffende categorie. Er zijn drie categoriën, namelijk Nieuws, Boeken en Magazines.

Wat betreft Nederlandse content kunnen we op het moment slechts drie (eigenlijk twee) kranten terugvinden. Er staat één internationale krant in, namelijk de International Herald Tribune. Verder is er ook De Volkskrant en het gratis blad De Pers. Alle kranten worden aangeleverd door PressDisplay. De boeken worden verzorgd door Kobo en de magazines door Zinio. Voor de boeken en magazines moet je je apart registreren bij beide bedrijven.

Helaas zit er wel een flink nadeel aan deze app, veel content is niet gratis maar kost een flinke uit. Ook gratis kranten als De Pers dienen betaald te worden, naar het schijnt. Dit kunnen we nu nog niet checken omdat we wel voor alle kranten een 7 dagen lange trial tot onze beschikking hebben.

Reader en Social Hub

Social Hub

De Social Hub is zoals gezegd al langer bekend. We kunnen hier inloggen met allerlei accounts van bijvoorbeeld MSN, Twitter, Facebook, Gmail, etc. En al onze sociale netwerken kunnen we vanuit hier beheren. Alle berichten die je via al deze aparte netwerken ontvangt worden zodoende op één plaats bewaard en gecombineerd. Zeer handig natuurlijk!