Overklokken

Hoewel het waarschijnlijk niet vaak zal worden gedaan met de HD6570, gaan we uiteraard ook deze videokaart overklokken. Omdat de kaart waarschijnlijk terecht komt in een HTPC-systeem is dit natuurlijk geen spannend onderdeel. Maar voor degene die net dat beetje extra kracht uit zijn videokaartje wil halen slaan we dit onderdeel niet over.

MSI’s Afterburner is helaas nog niet volledig voorbereid op de nieuwste kaarten uit de HD6000-serie, net als AMD’s eigen Catalyst-software. We konden in beide pakketten immers niet het voltage aanpassen en ook de core-snelheid kon slechts zeer gering verhoogd worden, van 650 MHz naar 675 MHz.Het geheugen konden we van de standaardsnelheid van 1000 MHz verhogen tot een snelheid van 1200 MHz. Met deze instellingen draait de videokaart in zowel MSI’s Kombustor als Unigine Heaven stabiel. De temperatuur loopt op tot 73 graden Celsius, waarbij de koeling redelijk hard moet werken, maar toch onder de ergerlijke grens van geluidsproductie blijft.

Natuurlijk is de prestatiewinst met slechts 25 MHz verhoging miniem. Als de overklok-software van een update wordt voorzien zal men echter met grote zekerheid nog wel wat extra prestaties uit de HD6570 kunnen persen.