3min

Tags in dit artikel

, ,

Uiterlijk

Algemeen


Hoewel het uiterlijk van de Torch 9810 nauwelijks anders is dan het uiterlijk van de Torch 9800, zijn er wanneer je beter kijkt wel degelijk verschillen te ontdekken. Zo is er natuurlijk de kleur van het toestel zelf, maar ook de backpanel van deze Torch is volledig anders.

De Torch 9810 ziet er uit als een stijlvol toestel. Het uiterlijk is opvallend, maar oogt misschien een tikje ouderwets. Dit komt niet zo zeer door het ontwerp, maar doordat de Torch 9810 gewoon vrij dik is. Natuurlijk komt dit mede door de aanwezigheid van het QWERTY-toetsenbord. Desalniettemin heb ik de laatste tijd wel eens dunnere telefoons met uitschuifbaar toetsenbord mogen aanschouwen. Een telefoon van deze dikte is eigenlijk gewoon niet meer helemaal van deze tijd.



Het schuifsysteem van de Torch 9810 voelt op zich stevig aan, maar wanneer je het toestel op een harde vloer zou laten vallen loop je waarschijnlijk wel de kans dat je met de gebakken peren zit. Ik denk dat het scherm vrij makkelijk van het toestel kan afbreken omdat hier toch wel redelijk wat speling zit.

Voorkant


Het touchscreen van 3,2 inch is natuurlijk hetgeen dat de voorkant van de Torch 9810 voor het grootste deel beslaat. Boven het scherm bevindt zich een speaker en daarnaast een LED welke de accu-activiteit weergeeft. Op het eerste oog zou je denken dat dit een VGA-camera is voor videogesprekken, maar deze blijkt niet aanwezig te zijn.



Onder het scherm zitten de wat merkwaardige drukknoppen welke BlackBerry-toestellen al jarenlang bezitten. Het merkwaardige aan deze knoppen is dat ze niet aanraakgevoelig zijn, al ogen ze wel zo. Ook dit is niet echt meer van deze tijd. Geflankeerd door de drukknoppen vinden we tevens de bekende optische toets welke BlackBerry-toestellen zo kenmerkt. Ook de aanwezigheid hiervan is wat apart. Het is echter te herleiden vanuit de vele BlackBerry-applicaties die (nog) niet zijn bijgewerkt voor touchscreens. De vraag is echter of dit überhaupt ooit zal gebeuren.

Toetsenbord


Zoals duidelijk mag zijn is de Torch 9810 een schuiftelefoon. Door de bovenkant naar boven te duwen komt het zo bekende BlackBerry-toetsenbord naar voren. Het toetsenbord verschilt niet van andere modellen. Onder de BlackBerry-gebruikers vindt dit toetsenbord een grote populariteit, persoonlijk kan de ramplank me niet bekoren omdat ik de toetsen te klein vind. Dat terwijl ik review op review moet vermelden dat ik geen grote handen heb.



Achterkant


De backpanel is qua uiterlijk hetgeen dat het meeste afwijkt van de Torch 9800. In plaats van een panel van simpel maar stroef plastic is er nu een mooie zilveren panel welke helaas nog steeds van plastic is. Het paneel komt het uiterlijk zonder twijfel ten goede, maar het stroeve plastic van de originele Torch zorgde er wel voor dat dit toestel duidelijk beter in de hand lag. Uiteindelijk zou dit nieuwe backpanel dus wel eens een achteruitgang kunnen zijn.

Boven het backpanel bevindt zich de camera met een resolutie van 5 megapixel, waarnaast ook een LED-flitser te vinden is.



Zijkanten


De linkerzijkant is in het midden voorzien van een Micro USB-poort. De rechterzijkant herbergt een ingang voor een headset, een dubbele volumeknop en de convenience-knop welke naar eigen smaak is in te stellen. Persoonlijk ben ik niet gecharmeerd door RIM’s keuze om de headset-aansluiting aan de zijkant te plaatsen. Als je de telefoon in je broekzak steekt met een koptelefoon aangesloten om muziek te luisteren, is dit ten eerst geen prettige vorm, ten tweede is het geheel gewoon een stuk fragieler.

De bovenkant huisvest de bekende vergrendel- en demp-toetsen. Aan de onderkant van het toestel zitten geen knoppen danwel aansluitingen.

Intern


Als de backpanel verwijderd wordt, kunnen we ook eens even aan de binnenkant van de Torch 9810 rondsnuffelen. Dit ziet er overigens niet anders uit dan bij de Torch 9800. Er is ruimte voor een vrij kleine accu. Deze heeft een capaciteit van 1200 mAh. Verder is er natuurlijk een slot waar de SIM-kaart in kan worden geschoven en er is tevens een Micro SD-slot waarin SD-kaartjes on-the-fly kunnen worden geplaatst.