2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Afspelen van media

Bij het afspelen van media gaat het pas echt goed fout. Hoewel het aantal ondersteunde formaten aardig is, mist er ondersteuning voor een essentieel formaat. De Veolo kan standaard namelijk niet overweg met dvd-bestanden. Er kunnen alleen losse VOB-bestanden afgespeeld worden. Hetzelfde geldt voor Blu-ray-bestanden. AC Ryan liet al in november weten dat het dit probleem op wil lossen met een firmware-update, maar tot op heden is dat nog niet gebeurd.

De formaten die wel afspelen, doen dat niet super. Ook daar gaat het namelijk al vrij snel fout. Videobestanden haperen namelijk willekeurig. Soms kijken we een film van twee uur met elke 2 tot 3 seconden een hapering en soms speelt deze geheel vloeiend af. Zelfs na het herstellen van de fabrieksinstellingen treedt het probleem nog op. Overigens is het zo dat de .mkv’s met een wat hogere bitrate consistent last hebben van haperingen. Ook geen goede eigenschap.

Bij de ondertiteling is het niet veel beter. Ook daar zijn de nodige problemen, zo verdwijnt de ondertiteling willekeurig soms meer dan een halve minuut. Soms is het ook zo dat een zin ‘vast’ komt te zitten. Telkens als er dan even geen tekst is, blijft die zin in beeld staan. Overigens verschijnt nieuwe ondertiteling dan wel gewoon, maar daarna komt die zin weer terug. Ook erg storend.Qua geluidsmogelijkheden heeft de Veolo voldoende mogelijkheden. Standaard Dolby Digital en DTS kunnen gedownmixed worden door de Veolo. Echter, een minpunt is dat instellingen voor audioformaten niet aanwezig zijn. Bij audio is noemenswaardig dat de Veolo FLAC-bestanden ondersteunt.

Ook qua netwerksnelheid laat de Veolo te wensen over. Sowieso is het WiFi-bereik van de Veolo niet super. Wij moesten de router gelijkvloers met de Veolo plaatsen, omdat deze anders niet voldoende snelheid had met als gevolg dat de Veolo vrijwel onbruikbaar werd. Gelukkig heeft de Veolo een LAN-aansluiting waarna het streamen wel goed werkt, zo lang je maar niet probeert bestanden te streamen met een te hoge bitrate.