2min

Conclusie

Tot slot onze mening over dit vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S III (i9300). We hebben het toestel nu een week in gebruik gehad en alles wel zo’n beetje getest en we kunnen niet anders dan zeer tevreden zijn.

Ook als we kijken naar de prestaties kunnen we kort zijn, dit is een van de snelste smartphones op de markt en dat blijft nog wel even zo. Het grootste pluspunt aan deze nieuwe processor is wat ons betreft dat deze krachtig is, maar ook een stuk energiezuiniger.

Zowel de processor als het scherm zijn een stuk energiezuiniger, dit in combinatie met een grotere accu zorgt voor een langere accuduur. Daar wint Samsung omgetwijfeld het hart van menig consument mee. Of je twee volle dagen op een volle acculading met de Galaxy S III gaat halen is natuurlijk moeilijk te zeggen, dat heeft te maken met hoe je het toestel gebruikt, of je veel op 3G of WiFi zit, maar het is zeker haalbaar!

Qua formaat en stevigheid kunnen we zeggen dat het toestel lekker in de hand ligt ondanks het formaat van 4,8 inch. Zowel de blauwe als de witte variant ziet er goed uit, al is de blauwe versie iets gevoeliger voor vingerafdrukken dan de witte, verder zijn de toestellen identiek.

Samsung heeft nog iets anders goeds gedaan, ze hebben veel aandacht besteed aan de software en dan vooral software om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten. Samsung heeft in TouchWiz verschillende nieuwe functies ingebouwd en apps toegevoegd aan Android.

Vele hiervan zijn een verbetering, andere zijn leuk en sommige zal je waarschijnlijk nooit gebruiken. Feit blijft dat Samsung serieus bezig is met software-oplossingen die je smartphone echt beter maken. Plus dat het Koreaanse bedrijf zich weet te onderscheiden van de andere Android-fabrikanten. Iets wat wij enorm belangrijk vinden, want door deze innovaties worden onze smartphones in de toekomst alleen maar beter.
9.1
  • Snel;
  • Mooi scherm;
  • Goed en hard geluid;
  • Software innovaties zoals S-Voice, Stay Awake, Smart Alert en Direct Call;
  • Energiezuinig, batterij gaat erg lang mee;
  • S-Voice niet in het Nederlands;