Uiterlijk

Design


De Samsung Galaxy Ace heeft een zogeheten barmodel. Met afmetingen van 114.5 x 62.5 x 11.2 mm is het toestel groter, maar wel dunner dan zijn voorganger. Een ander punt waarop de toestellen met elkaar verschillen, is het gewicht. Met een gewicht van 115 gram is de Galaxy Ace Plus een tikkeltje zwaarder dan de Galaxy Ace. In vergelijking met andere low-end smartphones van Samsung is dit model dikker en enkele grammen zwaarder.


Voorzijde


De Galaxy Ace Plus heeft een 3.65 inch capacitief TFT-scherm met multitouchfunctionaliteit. Op het eerste gezicht lijkt de voorkant wel enigszins op de Galaxy S, het voormalige vlaggenschip van Samsung. Zo heeft het toestel op de voorzijde één grote fysieke knop: de Start- of Home-toets. Links daarvan bevindt zich de aanraakgevoelige menutoets, aan de rechterkant is de Terug-knop te vinden. Rechts van het luistergedeelte zijn de nabijheidssensor en indicatielampje geplaatst. Zoals bij alle smartphones van Samsung is bovenin de naam van de fabrikant vermeld.

Achterzijde en binnenkant


Op de achterkant is allereerst de 5 megapixel camera met LED-flits terug te vinden. Deze heeft Samsung precies in het midden geplaatst zodat je vinger niet zomaar voor de lens schuift als je een foto wil nemen. Rechts daarvan is de luidspreker geplaatst. Hoewel de zijkanten nog van glad polycarbonaat zijn gemaakt, heeft Samsung de achterzijde voorzien van een ruitjespatroon om zo de gebruiker meer grip te geven op het toestel. Hoe klein, subtiel en fijnmazelig het ruitjespatroon ook is, je merkt wel dat de Galaxy Ace Plus stevig in de hand ligt. Tegelijk heeft het heeft echter één groot nadeel: het voelt allemaal erg goedkoop en low-end aan. Helemaal bovenin is de GPS-antenne verwerkt, de hoofdantenne bevindt zich onderin.Aan de bovenkant van de achterzijde heeft Samsung een kleine inkeping gemaakt zodat gebruikers het toestel eenvoudig kunnen openen. Dat ging inderdaad verrassend goed met mijn nagels en een paperclip: ik heb in het verleden smartphones in mijn handen gehad die zeer moeilijk of alleen met grof geweld te openen waren. Bovenin kun je de simkaart plaatsen. Aan de linkerkant heeft Samsung een slot gemaakt voor de microSD-kaart. Standaard is de Galaxy Ace Plus uitgerust met 3 GB aan geheugen. Mocht deze opslagcapaciteit onvoldoende zijn, kun je deze uitbreiden tot maximaal 32 GB.

Zijkanten


Aan de zijkanten heeft Samsung twee fysieke knoppen verwerkt. Aan de linkerkant is de volumeknop geplaatst. Tevens dient deze knop voor het in- en uitzoomen als je de camera gebruikt. Aan de rechterkant is de aan/uitknop terug te vinden. Tevens kun je hiermee het toestel vergrendelen en ontgrendelen. Wat mij na enkele keren gebruiken opviel, is dat deze knop half in het geraamte van het toestel verzonken raakte. Dat ziet er natuurlijk wel erg slecht en goedkoop uit, zelfs voor een budgetphone.Aan de onderzijde zijn de microfoon en multifunctionele aansluiting terug te vinden. Met die laatste kun je het toestel opladen of deze aan je computer koppelen om je bestanden te beheren. Mocht je in alle rust en stilte van je muziek willen genieten, dan kun je aan de bovenkant je oordopjes aansluiten.