3min

Accessoires en uiterlijk

Accessoires


De Chinezen proberen met de Huawei Ascend W1 dus echt op prijs te concurreren. Dat zien we ook meteen terug aan de verpakking en meegeleverde accessoires. Alle verwachtingen die je hier mogelijk van hebt kan je linea recta overboord gooien. Het is een simpele witte kartonnen doos met een sticker voorop met wat serienummers.

Binnenin de doos vinden we een goedkope stekker, losse USB-kabel en standaard headset. Uiteraard kan de USB-kabel in de stekker worden gestoken om te dienen als oplader. De Chinezen hebben er duidelijk voor gekozen om geen geld te investeren in een kleinere adapter of betere headset. Het is een budgettoestel en de accessoires zijn dan ook een post waarop bezuinigd kan worden. Uiteraard kan je wel een kwalitatief betere headset op het toestel aansluiten, mocht je die nog hebben of los aanschaffen.

Uiterlijk


De Huawei Ascend W1 is beschikbaar in maar liefst vier kleuren; blauw, wit, rood en zwart. Helaas voor Techzine ontvingen wij de minst opvallende, maar waarschijnlijk wel meest verkochte kleur, namelijk zwart. Het uiterlijk van de Ascend W1 is een soort combinatie van de Galaxy S II en de Sony Xperia Sola met een Chinees tintje, het ontwerp doet namelijk ook een beetje denken aan de gemiddelde Acer-smartphone.



Het toestel beschikt over een 4 inch scherm met daaromheen een flinke bezel, een bezel is de rand om het scherm heen, welke de afgelopen jaren steeds dunner zijn geworden door verbeterde schermtechnieken. Dat is niet terug te zien bij deze Huawei Ascend W1. Wederom een keuze van Huawei om de kosten te drukken, iets dat we waarschijnlijk terug kunnen zien bij alle onderdelen van deze smartphone. Boven het scherm vinden we een luidspreker, VGA-camera en de vermelding van de merknaam Huawei. Onder het scherm vinden we de drie bekende drukgevoelige Windows Phone-toetsen, Terug, Home en Zoeken.



Aan de linkerzijkant van het toestel is bovenaan alleen een volumeknop te vinden, een beetje moeilijk te zien op de foto, want Huawei heeft ervoor gekozen deze zwart te maken. Dit in tegenstelling tot alle andere knoppen, die in het zilver zijn uitgevoerd. Zo vinden we aan de rechterzijkant onderaan een camera knop. De powerknop bevindt zich rechts bovenop het toestel, met links daarnaast de audiojack-ingang voor de headset. Tot slot is onderop een micro USB-poort te vinden, waarmee het toestel kan worden opgeladen. Wat ons betreft is de plaatsing van deze poort slecht gekozen, het is inmiddels een onbeschreven standaard dat deze poorten altijd in het midden van de onderkant moeten zitten, Huawei heeft ervoor gekozen deze rechtsonder te plaatsen. Dat zien wij als een minpunt omdat makers van telefoonaccessoires er tegenwoordig van uit gaan dat de micro USB-poort midden onderaan zit. Dat kan dus problemen opleveren.



Tot slot de achterzijde van het toestel, hier bevindt zich middenbovenaan de 5 megapixel camera en daarnaast een LED-flitser. Onder de camera bevindt zich opnieuw het Huawei-logo, dit keer naast het woord ook het icoon en helemaal onderaan bevindt zich het verplichte Windows Phone-logo, daaronder zit dan weer een speaker. De achterkant van de smartphone is voorzien van een plastic klepje wat eraf kan worden getrokken, daaronder bevindt zich de batterij, het simkaartslot en micro SD-slot.



Het volledige toestel is uitgevoerd in matzwart, behalve de voorkant, deze is glanzend vanwege het scherm. Vingerafdrukken zijn redelijk goed te zien, maar niet meer dan bij andere toestellen. Wat ons betreft is het uiterlijk van de smartphone gewoon enorm standaard, zonder poespas.