2min

Prestaties

De prestaties van de Huawei kunnen nog weleens gaan verassen. Die 200 MHz die het toestel meer heeft dan de HTC Windows Phone 8S kan voor een groot verschil zorgen. Tijdens het schrijven van deze review zijn er nog drie concurrenten aangekondigd voor dit toestel. De Lumia 720, 620 en 520. Grootste pluspunt van deze drie toestellen is dat ze allemaal 8GB opslagcapaciteit hebben wat dus prettiger is voor je apps maar het nadeel is dat ze allemaal op 1 GHz zijn geklokt en dus niet kunnen tippen aan de prestaties van de Huawei.

Systeem


De eerste benchmark is een systeembenchmark van WP-Bench, waarin alle onderdelen worden getest en er een totaalscore uit komt rollen.

Benchmark: Windows Phone: WP Bench – Total


De prestaties zijn een stukje minder dan die van de high-end toestellen, de Lumia 920, 820 en HTC 8X, maar deze zijn allemaal op 1,5 GHz geklokt en zijn dus ook nog een stukje sneller. De batterijduur van deze toestellen is echter wel weer een stuk minder goed. Toch is het verschil in prestaties helemaal niet zo groot.

Tijd voor de volgende test. De AnTuTu-benchmark voert ook een volledige systeemtest uit.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


In deze benchmark zien we hetzelfde beeld. De smartphone presteert eigenlijk precies tussen de high-end modellen en de HTC Windows Phone 8S in.

Grafisch


Tijdens de review van de HTC Windows Phone 8S hadden we hoge verwachtingen van de grafische prestaties. Dit omdat het toestel net als de Huawei Ascend W1 is voorzien van de nieuwe Adreno 305 GPU, terwijl alle high-end Windows Phone toestellen nog een Adreno 225 GPU gebruiken. De prestaties vielen bij de HTC Windows Phone 8S nogal tegen. De verwachting is dat ze dit keer net iets hoger zijn.

Benchmark: Windows Phone: oneBench – Graphics (Intense)


De Adreno 305 weet ons ondanks de hogere verwachting duidelijk te verassen. Het lijkt erop dat de verhoging van 200 MHz op de kloksnelheid van de CPU net dat beetje extra is wat de GPU nodig heeft om flink te presteren. Grafische prestaties worden hoofdzakelijk neergezet door de GPU, maar er blijven altijd taken die worden uitbesteed aan de CPU en de combinatie resulteert uiteindelijk in de eindscore. We kunnen dus concluderen dat de Adreno 305 onder de maat presteert, wanneer deze wordt ondersteund door een processor met een kloksnelheid van 1 GHz, de GPU heeft echt 1,2 GHz nodig om zijn spierballen te laten zien.