min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware en aansluitingen

Hardware


Het mag duidelijk zijn dat de MSI GT70 Dragon Edition is uitgevoerd met hoogwaardige componenten. Dat moet wel, als je als fabrikant ultieme prestaties wilt bieden. Daar heeft MSI in ieder geval wel werk van gemaakt.

De GT70 Dragon Edition is uitgevoerd met een Intel Core i7-3630QM, één van de krachtigste mobiele processors van Intel. De vierde generatie zit er echter wel aan te komen en daarom is er ook reeds een Dragon Edition 2 aangekondigd voor MSI. De quad-core processor tikt standaard op 2,4 GHz en kent een Turbo-mode waarin de kloksnelheid tijdelijk wordt verhoogd naar 3,4 GHz.

Voor het grafische werk is de GT70 Dragon Edition niet afhankelijk van de grafische kern in de Intel-processor, maar is er voorzien in een eigen videokaart. Dit is een GeForce GTX 675MX van Nvidia. Een videokaart met een kloksnelheid van 600 MHz en maar liefst 960 CUDA-cores.


Voor de opslag van gegevens heb je bij de aankoop van de GT70 Dragon Edition de keuze uit verschillende mogelijkheden. Je kan hierbij de keuze maken uit een hybride oplossing of enkel een magnetische schijf. De maximale ruimte bij de hybride opstelling bedraagt 1TB, bij de conventionele opslag bedraagt het maximum 1,5TB aan opslagruimte. Het werkgeheugen bedraagt nog eens 16GB, er is echter ruimte voor maximaal 32GB.

MSI doet met de Gaming-serie niet mee met de rage rondom touchscreens. Intel richt zich daar wel steeds meer op, maar kan fabrikanten natuurlijk niet dwingen om dergelijke schermen in hun hele assortiment in te bouwen. Het paneel in de GT70 Dragon Edition is zodoende een conventioneel mat scherm van 17,3 inch zonder aanraakgevoelige laag. De schermresolutie bedraagt 1920 bij 1080 pixels ofwel Full HD. Deze resolutie is zeker acceptabel, maar een stapje hoger was niet verkeerd geweest. Apple’s focus met de Retina MacBook Pro (review) ligt natuurlijk heel anders, maar de schermen van die laptops bevatten wel 90 pixels per inch meer. De pixeldichtheid is 127 om 217 pixels en dat is toch een aardig groot verschil.
Aansluitingen, indicatoren en knoppen


De linkerzijde van de GT70 Dragon Edition is voorzien van drie USB 3.0-poorten, een kaartlezer en vier audio-poorten. De rechterzijde bevat twee USB 2.0-poorten en aan de achterzijde vinden we bovendien nog eens een HDMI-, eSata- en VGA-poort. Ook zit hier de aansluiting voor de acculader en een Kensington-slot.

Wat betreft indicatoren en extra knoppen is de GT70 Dragon Edition rijkelijk uitgevoerd. Zo heb je boven het toetsenbord aanraakgevoelige knoppen om de Turbo-stand, ventilator, toetsenverlichting, WiFi, schermverlichting en optische drive aan te sturen. Al deze knoppen zijn voorzien van verlichting om de status ervan aan te duiden.

Aan de voorkant zitten nog vijf indicatoren voor de status van de bluetooth, WiFi, accu, systeem en harde schijf.