Conclusie

We kunnen concluderen dat de update van de eerste Surface naar de Surface 2 eigenlijk niet zo’n hele grote is. Eigenlijk heeft Microsoft alleen een beter scherm gebruikt en de Tegra 3-chip vervangen door een Tegra 4-chip. Hierdoor wordt de tablet wel een stuk gebruiksvriendelijker dan zijn voorganger en ook een heel stuk krachtiger.

De beste verbetering is nog steeds Windows 8.1, maar deze versie is ook op de eerste generatie Surface-tablets gratis te installeren. Als ik de hardware van de tablet moet beoordelen, dan verdient Microsoft dan ook een dikke voldoende. Goed, de kleuren van het beeldscherm zijn wat overdreven warm gemaakt en voor het geluid moet je even een instelling aanpassen voordat het fatsoenlijk klinkt, maar dat zijn zaken waar ik nog overheen kan kijken.

Er blijft toch echter een gevoelig punt wat ik niet kan negeren, het blijft een Windows RT-tablet, wat betekent dat je volledig bent aangewezen op de Windows Store en geen desktopapplicaties kan installeren. Dat is een flink nadeel, want hoewel de Windows Store zeker grote stappen voorwaarts heeft gemaakt in de afgelopen maanden, komt het aanbod nog niet in de buurt van het niveau waarop de Android Play Store en iOS App Store zich bevinden.

Als je weinig eisen hebt qua specifieke apps en een fervent Windows 8-gebruiker bent, dan kan je geen miskoop doen aan deze tablet. Verwacht je echter hetzelfde aanbod op deze Windows-tablet als dat je hebt op je huidige Android-tablet of iPad, dan is dit geen aanrader. Ook moet men zich goed realiseren dat je geen desktopapplicaties kan installeren, maar alleen apps uit de Windows Store.

Resumerend: Als je op zoek bent naar een goede betaalbare Windows 8-tablet en je hebt niet al te hoge eisen wat betreft de beschikbaarheid van specifieke apps, dan is dit een hele goede aankoop.
7.3
  • Zeer krachtige tablet;
  • Full HD-paneel;
  • Office 2013 meegeleverd;
  • Uitklapbare voet nu nog handiger;
  • Kleuren beeldscherm wat te warm, niet realistisch;
  • Aanbod apps in Windows Store nog beperkt;
  • Geluid klinkt slecht zonder aanpassing in instellingen;