Prestaties (Systeem en CPU)

In de AnTuTu X Benchmark wordt gekeken hoe de verschillende hardware-onderdelen presteren. Hier wordt meteen duidelijk hoe de Ascend G700 zich verhoudt ten opzichte van de concurrerende toestellen.

De hardware-onderdelen die in deze test het vuur aan de schenen worden gelegd zijn onder andere de CPU en de GPU. De Ascend G700 beschikt over een MediaTek MT6589-chipset die met de Cortex A7-processor bestaande uit vier rekenkernen geklokt is op 1,2 GHz. Deze wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. De grafische berekeningen neemt een PowerVR SGX544 op zich.

Systeem


De totale score van het toestel bedraagt 13.485 punten. Hiermee plaatst de Ascend G700 zich boven de meeste directe concurrenten. Voor een toestel van een dergelijke prijs is het een goede score. Enkel de Sony Xperia SP weet hier ruimschoots beter te presteren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Ook in de CPU-test weet de Ascend G700 een knappe prestatie neer te zetten. Hier worden wederom de directe concurrenten gepasseerd. Het toestel weet zich hier als een volwaardig midrange-smartphone te positioneren.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – CPU


Het werkgeheugen van de Ascend G700 bedraagt 2GB. Dat het toestel dit goed weet te benutten blijkt uit de test. De meeste applicaties zullen zonder al te veel moeite gedraaid kunnen worden. Tevens valt op te maken dat de Ascend G700 wat prestaties betreft niet veel onderdoet voor de duurdere smartphones.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM


Uit deze resultaten kunnen we concluderen dat de Ascend G700 qua systeemprestaties veel waar biedt voor zijn geld. Er zijn geen concurrerende smartphones die beter weten te presteren, op de Sony Xperia SP na.