2min

Tags in dit artikel

, , ,

Bouwkwaliteit en specificaties

Bouwkwaliteit


De werkelijke behuizing van de Sony SmartWatch 2 is van metaal en voelt zeer stevig aan. De aan/uit-knop is eveneens van metaal en kent nauwelijks speling. De bevestiging aan de polsband is gemaakt van metaal en ook hierover heb ik weinig te klagen.


De SmartWatch 2 is waterdicht en kan je dus gewoon de hele dag dragen. Ik heb het horloge bijvoorbeeld ook gewoon tijdens het douchen gedragen. Sony heeft de IP-waardering vastgesteld op IP57, wat betekent dat het horloge minstens een half uur op een halve meter diepte moet kunnen overleven. Als je gaat zwemmen kan je de smartwatch missen beter uitdoen, maar bij alledaagse bezigheden kan het horloge gewoon om je pols blijven. Het touchscreen wordt onderwater wel onbruikbaar en onder de douche worden druppels vaak ook opgevat als aanrakingen.

Oeps.

Pas na enkele dagen kwam ik erachter dat het werkelijke horloge uit de behuizing kan worden gehaald. Dit staat ook niet in de handleiding vermeld. Of het helemaal de bedoeling is weet ik daarom ook niet, maar het viel me op omdat het horloge niet meer geheel in zijn huls zat, maar een beetje uitstak.

Nieuwsgierig als ik dan ben, haalde ik het horloge volledig uit de behuizing, om te zien wat er schuil ging. Wellicht had ik dat beter niet kunnen doen, want toen ik het horloge weer probeerde te bevestigen, brak een deel van het klepje over de USB-poort af. Waarschijnlijk was dit deel vastgelijmd en zat het niet heel stevig vast. Met een beetje lijm heb ik het metalen plaatje weer terug op zijn plek gezet. Het horloge blijft wel uit de huls komen bijvoorbeeld wanneer je het aan je pols wilt bevestigen en er druk op de onderkant komt te staan.

Desalniettemin deed dit voor mij wel grove afbreuk aan de indruk over de bouwkwaliteit. Gezien de lijmresten in de huls was het niet de bedoeling dat horloge eruit zou kunnen. Dus ten eerste hoort het horloge niet zomaar uit die behuizing gedrukt te worden, ten tweede moeten er niet zomaar zaken afbreken omdat ook hier slechte lijm is gebruikt. Foei.

Specificaties


Model
Merk Sony
Type SmartWatch 2
Processor
Chipset Niet bekend
Processortype Cortex M4
Kloksnelheid processor 180MHz
Aantal rekenkernen 1
Grafische processor Niet bekend
Opslag & geheugen
Opslagruimte Geen
Werkgeheugen Niet bekend
Scherm
Schermgrootte 1,6 inch
Type LCD
Resolutie 176 x 220 pixels
Pixeldichtheid 176 pixels per inch
Connectiviteit
USB-poort
NFC
Wi-Fi
Bluetooth
Camera
Resolutie camera
Video
Software
Besturingssysteem Android (versie onbekend)
Accu
Capaciteit 140 mAh
Verwisselbaar
Fysieke eigenschappen
Gewicht 122,5 gram
Verkrijgbare kleuren Zwart