3min

Geluid, scherm & accuduur

Geluid


Het geluid van de Huawei Ascend P7 dat te horen is uit de speaker op de achterzijde is een beetje schel. De lage tonen zijn voor een smartphone prima, maar dat blijft een lastig verhaal op smartphones. In de instellingen is een DTS-instelling te vinden die standaard is ingeschakeld, bij het uitschakelen van deze optie wordt het geluid minder schel en iets doffer, dit is echter een vooruitgang. Ik raad mensen dan ook aan deze optie uit te schakelen.

De meegeleverde earbud-headset is een prettig bijkomstigheid, maar ik blijf het jammer vinden dat Huawei niet kiest voor een in-ear headset. Het geluid uit de earbuds is op zich prima, alleen het zit gewoon niet zo comfortabel.

Scherm


Huawei gebruikt een IPS LCD-scherm met een Full HD-resolutie (1920×1080 pixels) in de Ascend P7. De kwaliteit van het gekozen scherm is helemaal niet slecht. We hebben het scherm vergeleken met de panelen van de duurdere concurrenten en er zijn geen hele grote verschillen te ontdekken. Het scherm ligt erg dicht in de buurt van het scherm van de Xperia Z2, alleen lijkt het paneel van Huawei wat meer contrast te hebben. Donkere kleuren zijn wat donkerder dan bij de Xperia Z2. Huawei heeft gekozen voor een hoogwaardig en goed scherm en heeft op dit punt niet bezuinigd.


Accuduur


Een van de belangrijkste punten bij een smartphone is en blijft de accuduur. Mensen zijn er inmiddels aan gewend dat ze eigenlijk elke nacht hun smartphone moeten opladen. Alleen heel wenselijk is dat natuurlijk niet, we zien de laatste jaren wel dat de accu’s steeds groter en beter worden en de processoren energiezuiger, maar ook de schermen worden steeds groter en de processoren steeds krachti, waardoor dat de winst op de accuduur weer teniet doet. Huawei heeft gekozen voor een chip van eigen makelij die wat minder krachtig is, mogelijk betaalt zich dat terug in de accuduur.

Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


De accuduur van de Ascend P7 is niet uitzonderlijk goed of slecht, maar gewoon gemiddeld. Een uur video afspelen kost ongeveer 14 procent en daarmee scoort Huawei gewoon redelijk. Helaas kan het toestel niet het gevestigde record van de Huawei Ascend Mate verslaan.

Huawei heeft ook een nieuwe innovatie toegevoegd die we inmiddels bij meer fabrikanten hebben gezien. Er is een Ultrabattery-mode toegevoegd, gebruikers kunnen ervoor kiezen, als hun batterij nog maar 10 procent overheeft, om over te schakelen naar deze mode. De telefoon kan dan nog 24 uur stand-by staan. Wel wordt het gebruik van de smartphone dan flink beperkt, het enige wat je in de Ultramode nog kan doen is je contactlijst raadplegen, bellen en sms’en. Het is niet langer mogelijk om gebruik te maken van andere apps, ook niet je browser. De WiFi- en mobiele verbinding worden dan ook uitgeschakeld. Daarnaast wordt het hoofdscherm alleen nog in zwart/wit weergegeven, hoeveel winst daarmee wordt geboekt is niet helemaal duidelijk, aangezien het toestel beschikt over een LCD-paneel en geen AMOLED.