2min

Prestaties (systeem)

Huawei heeft om de kosten te drukken niet gekozen voor de absolute high-end chips van Qualcomm of bijvoorbeeld NVIDIA, in plaats daarvan kiest het bedrijf voor een chip van de dochteronderneming HiSilicon. Deze chip is minder krachtig dan de Snapdragons die in de Samsung Galaxy S5, Sony Xperia Z2 en HTC One M8 zitten, maar de Ascend P7 is dan ook minimaal 150 euro goedkoper. De vraag is alleen: hoe goed is deze HiSilicon Kirin 910T dan precies?

De eerste benchmark waarbij de Ascend P7 zich mag verantwoorden is Antutu X. In deze benchmark wordt meteen duidelijk dat de eerdergenoemde concurrenten een straatlengte voorliggen.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Met net geen 24.000 punten laat de Ascend P7 een nette score noteren, de duurdere concurrenten liggen allemaal nog ruim voor op de Ascend P7. Het toestel is een beetje gelijkwaardig met de topmodellen van begin vorig jaar. Dat is echter nog steeds retesnel, maar niet zo retesnel als de vlaggenschepen van 2014.

Benchmark: Crossplatform: Geekbench 3 – Multicore


Ook in Geekbench laat de Ascend P7 een soortgelijk beeld zien, de resultaten liggen zelfs nog iets lager. Huawei kiest simpelweg niet voor spierballen.