2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Prestaties (systeem)

Acer heeft gekozen voor een chipset van MediaTek. De specifieke hardware bestaat onder andere uit een quad-core processor die tikt op 1,2 GHz. Het is van te voren altijd moeilijk in te schatten wat een smartphone met dit soort hardware gaat brengen omdat dat erg kan variëren. De prestaties zijn echter nooit verbijsterend hoog.

In AnTuTu X Benchmark laat de Liquid E3 al direct zien dat de goedkopere Motorola Moto G nog steeds ongeëvenaard is in deze prijsklasse. Dat toestel scoort wat betreft de totaalscore al gelijk bijna 30 procent beter terwijl de prijs een paar tientjes lager ligt.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – Total


Ten opzichte van diezelfde Moto G legt de Liquid E3 het op elk vlak af. Het verschil is over het algemeen niet schrikbarend groot, maar wel degelijk aanwezig. De test van het werkgeheugen wijst wel uit dat niet alleen de chipset van de Liquid E3 minder goed presteert dan de Snapdragon 400 in de Moto G. Ook het werkgeheugen is van minder hoge kwaliteit.

Benchmark: AnTuTu X Benchmark – RAM


De algemene prestaties van de Liquid E3 zijn dus aanzienlijk minder dan die van de Moto G. De wat duurdere Sony Xperia SP scoort ook beduidend beter, maar dat is mede door het prijsverschil nog geen ramp voor Acer. In verhouding met de Huawei Ascend G700 en de Desire 500 van HTC is er over het geheel genomen niet zoveel verschil waar te nemen.