3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Camera, geluid, scherm & accuduur

Camera


De camera op de achterzijde heeft een resolutie van 13 megapixel. Dat is bijvoorbeeld evenveel als bij de Samsung Galaxy S4, maar natuurlijk haalt de Liquid E3 het niet bij Samsung’s voormalige vlaggenschip. Daarmee wil ik niet zeggen dat de Liquid E3 slecht presteert, want dat valt juist alleszins mee. Dat het nog stukken beter kan mag ook duidelijk zijn, maar gezien het prijsniveau van dit toestel is de camera op de achterzijde een positieve verrassing.


Selfies


De Liquid E3 is met een flitser op de voorkant voornamelijk bedoeld voor het maken van selfies. Door de flitser toe te voegen wil Acer een veelvoorkomend probleem aanpakken, bijvoorbeeld bij het uitgaan zullen selfies vaak te donker uitvallen. In de onderstaande foto’s is echter te zien dat de camera in het donker wel wat meer vastlegt, maar in het geval van deze foto’s kunnen we toch niet echt over bruikbaar materiaal spreken. Dan spreek ik over de kwaliteit van de foto’s zelf, niet over het ontwerp van mijn tronie. Het idee van een flitser op de voorzijde vind ik echter wel goed, de sensor in de camera is echter duidelijk niet goed genoeg. Ik zie het desondanks toch gebeuren dat Acer met dit idee een nieuwe hype ontketent.

Standaard heeft Acer in de Camera-app allerlei opties ingeschakeld om het gezicht ‘mooier’ te maken. Onregelmatigheden in de huid worden bijvoorbeeld weggewerkt en de ogen worden groter gemaakt. Met alle respect: voor Aziaten is dat laatste misschien een relevante optie, maar met mijn West-Europese uiterlijk ga ik eruitzien als een alien. Dat is te zien in onderstaande foto’s. Ik zie het dan ook niet zitten dat Acer dit soort dingen standaard al aanzet. Nog erger: standaard gebruikt de Liquid E3 die mooie flitser niet eens.

Links: selfies in het donker blijven donker ondanks flitser; midden: standaardinstellingen zorgen voor uiterlijk van een alien; rechts: zonder ‘mooimakerij’;

Scherm


Het 4,7 inch-scherm van de Liquid E3 heeft een relatief hoge resolutie, namelijk 720 bij 1280 pixels. Met die eigenschappen kom je namelijk op 310 pixels per inch en dat gaat richting de schermen van high-end toestellen. Acer doet in dit opzicht dus iets opvallends. Qua scherpte oogt het scherm op enkele matig ontworpen iconen na ook gewoon goed.

Met de kijkhoek is ook weinig mis, de kleurweergave is wel onder het algemene niveau dat de Liquid E3 op tafel legt: ze zijn wat uitgewassen. De beschermende laag die bovenop de display ligt is helaas erg gevoelig voor vingerafdrukken. Die laatste twee punten zijn voor smartphones van dit prijspeil zeker geen uitzondering, de Liquid E3 scoort op de andere punten boven de verwachtingen.

Geluid


De speaker van de Liquid E3 zit op de voorkant van het toestel, vrijwel helemaal onderaan. Dit is een prima locatie omdat er weinig situaties zijn waarbij de geluidsuitvoer wordt geblokkeerd. Het geluid zelf is van redelijk goede kwaliteit, ook bij hoog volume.

De meegeleverde oortjes hebben natuurlijk een dramatische pasvorm, ik zou er bijvoorbeeld echt niet mee gaan hardlopen. Het geluid is echter best aan te horen. Verwacht geen hoogstaande ervaring, maar het kan er best mee door.

Accuduur


Benchmark: 1 uur video streamen (verbruikte accucapaciteit)


De accu heeft een capaciteit van 2.000 mAh. Daarvan eist de Liquid E3 in een uur tijd meer dan 17 procent. Dat is relatief veel en daar ben ik natuurlijk niet blij mee. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de Huawei Ascend G700, is het verschil echt gigantisch.