3min

Tags in dit artikel

, , ,

Inhoud, design & uiterlijk

Inhoud


De Ascend G6 wordt door Huawei geleverd in combinatie met een usb-kabel, earbud-headset en een netstroomadapter met USB-poort. De adapter heeft een uitvoer van 1 ampère, wat gezien de grootte van de accu van de Ascend G6 prima is. Als laatste is er natuurlijk ook een bundeltje met handleidingen.

Huawei doet in dit geval dus niks geks met de meegeleverde accessoires. Een earbud-headset geniet vanwege de pasvorm niet onze voorkeur, maar het is rond dit prijspeil nog wel begrijpelijk dat Huawei hiervoor kiest. Wij vinden het in dat geval echter geen ramp als een fabrikant er dan voor kiest om gewoon geen headset mee te leveren.


Design


Het ontwerp van de Ascend G6 wijkt in de basis niet veel af van dat van de Ascend P6 en daarmee ook diens opvolger. De toestellen zijn vrijwel even groot, de Ascend P6 is wel een fractie wat dunner. De schermgrootte is ook met 0,2 inch geslonken.

Het ontwerp is wat mij betreft in de basis prima. De metalen rand aan de zijkant van de smartphone is voorzien van een aantrekkelijke glanzende afwerking en doet de Ascend G6 duurder ogen dan het toestel werkelijk is.

Wat betreft de plaatsing van de poorten heeft Huawei in mijn optiek wel wat missers gemaakt. Zo zit de USB-poort op de bovenkant, de headset-aansluiting zit -net als bij de Ascend P6- op de zijkant, wat helemaal niet praktisch is als je de telefoon bijvoorbeeld in je broekzak steekt terwijl er een headset op is aangesloten. De headset die Huawei meelevert heeft wel een platte aansluiting, maar aangezien het om een earbud-headset gaat zou ik die persoonlijk nooit in gebruik nemen. Andere headsets hebben zo’n aansluiting doorgaans natuurlijk niet.


Uiterlijk


De Ascend G6 heeft linksboven het scherm een front-camera zitten. Verder naar rechts vinden we nog de gebruikelijke sensoren, een speaker en een LED-indicator. Onder het scherm zitten drie Android-knoppen. Opvallend genoeg kiest Huawei nog altijd voor een set knoppen die Google al sinds begin 2011 (Android 3.0) niet meer hanteert. In dit geval is er een optieknop in plaats van de multitaskknop. Jammer, want die optieknop wordt met de dag minder gebruikelijk en daardoor ook steeds nuttelozer.

Op de achterkant van de smartphone zijn linksboven de camera en flitser te vinden. Iets verder naar rechts zit ook een secundaire microfoon, die de Ascend G6 bijvoorbeeld kan gebruiken voor het filteren van omgevingsgeluid. In de linkeronderhoek is een reeks gaatjes in de behuizing gemaakt, waaronder de speaker van de Ascend G6 is geplaatst.



Op de bovenkant van de Ascend G6 zit enkel de USB-poort. Op de onderkant zit normaliter vaak de primaire microfoon, deze is in dit geval onder de Android-knoppen op de voorkant van het toestel verwerkt. De linkerzijde bevat zoals vermeld de headsetaansluiting, de rechterzijde is voorzien van een volumeregelaar en een aan-/uitknop.

De Ascend G6 kan geopend worden, dat is in de eerste plaats al nodig om de microsimkaart te plaatsen. Verder zit hier ook een micro SD-poort. De accu zit in de behuizing vastgeschroefd en is dus niet makkelijk te verwisselen.