Meer standen en stabieler op schoot

Standaard


Microsoft heeft naast de interne hardware ook externe wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd. Zo is onder meer de standaard van de Surface Pro 3 op de schop gegaan. De eerste Surface Pro kon slechts worden uitgeklapt in één stand. Vorig jaar werd de Surface Pro 2 geïntroduceerd en deze had een nieuwe standaard welke in twee standen kon worden uitgeklapt. De Surface Pro 3 heeft wederom een nieuwe standaard en deze is zo stroef gemaakt dat de tablet in elke gewenste stand kan staan. Zo kan de Surface Pro 3 rechtop staan, maar ook vrijwel plat worden gemaakt zodat je er prettig op kan neerkijken.

Ik heb tijdens de hands-on uiteraard even met de standaard zitten spelen en gekeken hoe Microsoft dit voor elkaar heeft gekregen. Ik was voornamelijk benieuwd hoe hufterproef de standaard is. In mijn optiek is deze wanneer de tablet zo plat mogelijk wordt gemaakt, op zijn fragielst. Dat viel echter reuze mee, uiteraard kan alles kapot maar ik denk dat je wel echt een hele lompe boer moet zijn wil je de standaard breken. Dan moet je er echt op gaan staan of zitten, vermoed ik.

Links enkel bevestigd, rechts dubbel bevestigd

Stabieler op schoot


Bij de Surface Pro 3 kan je ook een nieuwe type-cover krijgen. Wederom heeft Microsoft hier ook de nodige verbeteringen aan doorgevoerd. Om te beginnen is het toetsenbord wat groter geworden, om even breed als het 12 inch-scherm te zijn.

Daarnaast is er nu de mogelijkheid om het toetsenbord op twee plaatsen te bevestigen, waardoor de constructie veel stabieler wordt en de tablet beter op schoot is te gebruiken. In principe bevestig je het toetsenbord nog steeds aan de onderkant, maar je kan indien nodig het toetsenbord nu ook een tweede keer aan de voorkant van het scherm bevestigen. Het is een slimme innovatie van Microsoft, het alternatief was namelijk om het toetsenbord zelf veel dikker en steviger te maken, maar dat is nu niet nodig.

Het toetsenbord is 5 millimeter dik en beschikt net als zijn voorganger over verlichte toetsen. Ook is er nog steeds een touchpad aanwezig, maar deze werkt nu nog beter in Windows 8.