3min

Verpakking, ontwerp & uiterlijk

Verpakking


Als je een Surface Pro 3 koopt krijg je dus geen Type Cover. Wat krijg je dan wel? Uiteraard vind je in de verpakking de Surface Pro 3-tablet. Verder levert Microsoft een pen mee, we mogen het overigens geen stylus noemen. Want deze pen biedt veel meer mogelijkheden dan een stylus, aldus Microsoft.

Verder is er nog een stapel boekjes in de doos te vinden en tot slot een oplader. De oplader van de Surface Pro 3 is weer wat kleiner geworden, wat ik altijd een pluspunt vind. Daarnaast is er ook een USB-poort op de oplader te vinden, zodat je gelijktijdig je smartphone of een ander apparaat kan opladen.


Ontwerp


Het ontwerp van de Surface Pro 3 is er in mijn optiek flink op vooruitgegaan. Het grootste probleem van de Surface Pro 2 was in mijn optiek de dikte en het gewicht. Uiteindelijk is de Surface Pro 3 een tablet en die mag gewoon niet te dik en te zwaar zijn. Het is enorm knap dat Microsoft het scherm 1,4 inch groter heeft weten te maken terwijl het gewicht is afgenomen met 100 gram. Ook is de tablet een heel stuk dunner dan zijn voorganger. Volgens Microsoft is dat overigens vooral te danken aan de intensieve samenwerking met Intel.

Ik moet ook eerlijk bekennen dat ik erg onder de indruk ben van de Surface Pro 3, het is een zeer degelijk apparaat met een goed en functioneel ontwerp. De vernieuwde standaard kan daarnaast ook in alle standen worden gezet, wat een hele verbetering is ten opzichte van zijn voorganger die slechts twee standen kende.


Uiterlijk


Het uiterlijk van de Surface Pro 3 is vrijwel identiek aan dat van de Surface Pro 2, op enkele kleine wijzigingen na. Zo heeft Microsoft ervoor gekozen de Windows-toets te verplaatsen van midden onderaan naar het midden van de rechterzijkant. Boven het scherm is echter nog steeds een camera en lichtsensor te vinden.


De zijkanten en aansluitingen van de Surface Pro 3 zijn identiek aan die van de Surface Pro 2, al heeft Microsoft de aansluiting van de adapter wel een beetje aangepast. Deze is namelijk iets meer verzonken. Het is nog steeds een magnetische aansluiting, maar ditmaal gaat de adapter net iets dieper in de behuizing waardoor deze beter blijft zitten. Na de aansluiting bestudeerd te hebben verwacht ik niet dat gebruikers deze snel zullen afbreken, of dat het voor problemen zal zorgen. Daarnaast verzorgt deze aansluiting niet alleen de stroomtoevoer, maar ook een USB 3.0-verbinding. Voor de oplader is dat natuurlijk zinloos maar Microsoft komt ook met een dockingstation en dan is deze combinatie juist heel nuttig.


Deze aansluiting voor de lader bevindt zich wederom aan de rechterkant, daarboven zit ook nog een USB 3.0-poort en een Mini DisplayPort-aansluiting. Aan de linkerzijkant van de tablet is ten slotte nog een koptelefoon-aansluiting te vinden, met daaronder een volumeknop.

Op de achterkant is tot slot nog een camera om foto’s mee te maken te vinden, onder de standaard zit nog een microSD-aansluiting voor het plaatsen van een geheugenkaartje.