3min Devices

Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu

Verpakking, design & onderdelen

Verpakking


De Ascend Mate7 wordt geleverd in een nette zwarte verpakking. Naast de Ascend Mate7 zelf bevat de verpakking twee kartonnen doosjes. Het ene doosje bevat handleidingen en een pinnetje om de simlade te openen. Het andere doosje bevat een earbud-headset, micro USB-kabel en een acculader met een uitvoer van 2 ampère. Gezien de gigantische accucapaciteit van 4100 mAh van de Ascend Mate7 heb je die ook wel nodig.

Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu

Design


De Ascend Mate7 zie ik als één van de mooiste smartphones die Huawei tot op heden heeft uitgebracht. Ik was doorgaans al best te spreken over de ontwerpen van eerdere smartphones, maar deze Ascend Mate7 oogt echt premium.

Dat is te danken aan verschillende aspecten zoals een scherm met extreem dunne bezels en een behuizing die grotendeels bestaat uit mat metaal. Ook de randen boven en onder het scherm ogen vrij minimaal. Een minpunt bij het ontwerp van de Ascend Mate7 is dat de camera relatief ver uit de behuizing steekt. Daarover meer bij de bouwkwaliteit.

Verder valt er over het ontwerp van de telefoon niets lelijks te zeggen, hoewel veel mensen het apparaat in zijn geheel natuurlijk veel te groot zullen vinden. De Ascend Mate7 is dan ook gericht op mensen die echt op zoek zijn naar een smartphone met een flink scherm.

Onderdelen


Zoals gezegd wordt het scherm omringd door minimale bezels en dat iets wat we heel graag zien en zeker bij grote smartphones als deze. Het maakt ze immers een stuk handzamer. Huawei heeft boven het scherm sensoren voor omgevingslicht en nabijheid geplaatst, alsook een front-camera en een speaker. Onder het scherm vinden we enkel het logo van het Chinese merk. De Android-knoppen zijn netjes in het scherm geïntegreerd.

Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu
Op de achterkant vinden we de centraal bovenaan de primaire camera, met links ernaast een flinke LED-flitser. Iets verder naar beneden zit Huawei’s vingerafdrukscanner en vrijwel onderaan zitten inkepingen voor de speaker van het toestel. Huawei heeft de achterkant aan de boven- en onderkant voorzien van een plastic strip, daarachter bevinden zich bijvoorbeeld de antennes voor 4G, Bluetooth en WiFi. Die gaan namelijk niet goed door metaal heen.

Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu


Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu Review: Huawei Ascend Mate7 – Reuzenscherm, gigantische accu

Op de bovenkant van de Ascend Mate7 zit de aansluiting voor een headset, alsook een secundaire microfoon. De primaire microfoon is gesitueerd aan de onderkant van de smartphone, waar ook een USB-poort zit. Aan de linkerzijde zitten twee lades waar de sim- en microSD-kaart in geplaatst kunnen worden. Op de rechterzijde zitten knoppen voor het volume en het aan- en uitzetten van het scherm.