3min

Inhoud, design & onderdelen

Verpakkingsinhoud


In de doos van de iPad Air 2 zijn de gebruikelijk zaken terug te vinden, Apple levert de tablets al sinds jaar en dag met ongeveer dezelfde zaken. De doos bevat een Lightning-kabel en een acculader met een stroomsterkte van 2,1 ampère. Tevens is er een bundeltje, met daarin stickers van Apple’s logo en informatie over de tablet. Als je een iPad met 4G-module hebt gekocht vind je in het bundeltje ook een pinnetje om de sim-lade te openen.

Het verschil in dikte tussen de iPad Air en iPad Air 2

Design


Natuurlijk springt de dikte van de iPad Air 2 erg in het oog. Bij de presentatie vroeg Tim Cook aan het publiek of ze de iPad überhaupt wel konden zien, omdat deze zo dun is. Dat is natuurlijk overdreven, maar we hebben hier wel te maken met ’s werelds dunste tablet. Apple levert de iPar Air 2 nu ook met een goudkleurige behuizing. Hoewel de kleur mooi is, zou ik persoonlijk opteren voor een van de andere kleuropties.

Apple voerde met de iPad Air een flinke facelift door, met de iPad Air 2 wordt sterk op dat ontwerp voortgeborduurd. In een oogopslag lijken de tablets veel op elkaar, maar kijk je beter, dan zijn er op het oppervlak al talloze wijzigingen zichtbaar.


Enkele aanpassingen: de Home-knop is vervangen door een Touch ID-vingerafdrukscanner, de camera is niet meer voorzien van een metalen ring en de microfoons zijn verhuist naar de linkerzijde achterop de tablet. De speakergril is aangepast, de volumeknoppen zijn in de behuizing verzonken. Ook is de schakelaar voor het dempen van het geluid verdwenen, wat ik persoonlijk betreur.

Ook opmerkelijk; er zijn nu twee sensoren voor het meten van omgevingslicht. Ze zijn onzichtbaar in de linker en rechter bovenhoek van de tablet verwerkt. Is de ene sensor bijvoorbeeld door de hand bedekt, dan kan de andere
alsnog metingen uitvoeren om de schermhelderheid daarop aan te passen.


Onderdelen


Op de voorkant van de iPad Air 2 is natuurlijk het aanraakgevoelige scherm te vinden. Daarboven zit de FaceTime-camera en in de hoeken zitten dus sensoren voor omgevingslicht, maar deze zijn geheel onzichtbaar. Onder het scherm zit de Touch ID-vingerafdrukscanner die dubbelt als thuisknop.

Op de achterzijde zit in het midden het spiegelende Apple-logo. Linksboven zitten de iSight-camera en een microfoon. Als je de 4G-variant van de iPad Air 2 hebt, is bovenaan een plastic vlak te vinden waarachter de antenne is geplaatst.



Bovenop de iPad Air 2 heeft Apple de aan/uitknop aan de ene zijde geplaatst, aan de andere kant zit een aansluiting voor een koptelefoon. Op de onderkant zit in het midden de Lightning-aansluiting, geflankeerd dooreen serie inkepingen voor speakers.

De linkerzijkant bevat bij de reguliere versie van de iPad Air 2 alleen een secundaire microfoon en volumeknoppen, als je de 4G-versie hebt zit onderaan tevens een uitneembare lade voor de simkaart. Op de rechterzijde zitten geen poorten of knoppen, onderhuids zit hier wel een hele reeks magneten voor de bevestiging van accessoires.


De iPad Air 2 kan niet geopend worden, zoals we van Apple’s iDevices ook gewoon gewend zijn.