2min

Conclusie

Samsung heeft duidelijk orde op zaken gesteld en heeft dit jaar een echt vlaggenschip gepresenteerd, waarbij het op alle fronten heeft geïnnoveerd. De belangrijkste innovatie is in mijn optiek het dumpen van het plastic, eindelijk neemt Samsung de bouwkwaliteit serieus. Samsung heeft de bouwkwaliteit ook meteen goed aangepakt en levert in mijn optiek een van de stevigste smartphones ooit af. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe de Galaxy S6 het straks gaat doen in alle val- en smijt-testen die bepaalde websites doen met smartphones. Ik ben in elk geval hoopvol gestemd dat het toestel als een van de beste uit de bus gaat komen.

Vanaf 10 april gaan we zien hoe groot Samsung’s succes gaat worden want dat ligt het toestel in de Nederlandse en Belgische winkels. Samsung is inmiddels een pre-order gestart in Nederland en wist ons te vertellen dat de grens van 25.000 mensen al is gepasseerd en dat binnen 12 uur.

Samsung hanteert een adviesprijs van 699 euro voor de 32GB-versie van de Samsung Galaxy S6, 799 euro voor 64GB-versie en 899 euro voor 128GB-versie. Voor de 32G-versie van de Samsung Galaxy S6 Edge hanteert het bedrijf een adviesprijs van 849 euro, voor de 64GB-versie 949 euro en voor de 128GB-versie 1049 euro.

De Samsung Galaxy S6 heeft daarmee dezelfde advies als de Galaxy S5 ten tijden van de lancering. Voor de Galaxy S6 Edge moet iets dieper in de buidel worden getast maar dat is niet vreemd, het toestel heeft enkele unieke eigenschappen en daar hangt een prijskaartje aan. Het verschil in adviesprijs is 149 euro, hoe dat straks bij de verschillende webwinkels gaan uitpakken is nog even afwachten. Ik ben er zelf nog niet uit waar ik de voorkeur aan geef, ik vind een iets hogere rand wel prettig bij het vasthouden, maar aan de andere kant is dat waarschijnlijk gewoon een kwestie van gewenning.

Table of contents