2min

Prestaties (systeem & games)

Qua hardware die ertoe doet bij benchmarks zijn de Lumia 640 en Lumia 640 XL identiek aan elkaar. Beide smartphones beschikken over dezelfde Snapdragon 400-chipset en evenveel werkgeheugen.

Het is dus ook geen wonder dat de smartphones elkaar niet veel ontlopen in de systeemtest van AnTuTu. De scores zijn bijna even goed als die van de Nokia Lumia 830 van ongeveer een jaar geleden, dat toestel beschikte ook ongeveer over dezelfde hardware.

Benchmark: Windows Phone: AnTuTu Benchmark – Total


In de grafische test GFXBench scoren de Lumia 640 en Lumia 640 XL volledig identiek. In dit geval bleek de Lumia 830 iets beter, wat met optimalisaties te maken zou kunnen hebben. Al met al is een score van grofweg 7,5 beelden per seconde overigens niet zo bijzonder, maar gezien de prijzen van deze toestellen is het op zich genoeg voor een voldoende.

Benchmark: GFXBench 2.7 T-REX (C24Z16 onscreen)


De prestaties van de Lumia 640 en Lumia 640 XL zijn zo goed als gelijk. Voor Windows Phone-toestellen zijn het redelijke prestaties en gezien de prijs van deze smartphones kan je redelijkerwijs ook niet heel veel meer verwachten.