2min

Uiterlijk

De Lumia 640 en Lumia 640 XL zijn qua uiterlijk grotendeels identiek, afgezien van het formaat natuurlijk. De huls die de zijkanten en achterkant van de smartphones bedekt springt natuurlijk direct in het oog. Deze is van plastic, in ons geval van een glanzend materiaal. Dit materiaal voelt erg goedkoop aan, ik zou persoonlijk altijd voor een matte variant opteren. In andere opzichten vind ik het ontwerp van de Lumia 640’s dik in orde. De behuizing ziet er namelijk strak en minimalistisch uit.


Op de voorzijde zit natuurlijk het scherm van de Lumia 640, daarboven zie je een camera, sensoren voor omgevingslicht en nabijheid en een speaker voor het voeren van gesprekken. Bij de Lumia 640 is de speaker helemaal bovenaan geplaatst, bij de Lumia 640 XL zit het een paar millimeter naar beneden. Onder het scherm zitten geen knoppen, deze zijn in het scherm geïntegreerd. Wel is er nabij de rand een kleine uitsparing voor een microfoon zichtbaar.


Op de achterzijde heeft de Lumia 640 natuurlijk de camera zitten. Bij de Lumia 640 XL steekt deze een stukje uit de behuizing, bij de reguliere Lumia 640 is dat niet het geval. Ook de locatie van de flitser en speaker varieert. Bij de Lumia 640 zitten ze respectievelijk naast de camera en rechts onderaan de behuizing, bij de Lumia 640 XL zitten ze boven en rechts van de camera.

Bovenop de Lumia 640 zit een aansluiting voor een headset, onderop zit in het midden een USB-aansluiting. Aan de linkerzijde zitten geen knoppen of aansluitingen, op de rechterzijde zitten knoppen om het volume mee te regelen en het scherm aan en uit te zetten.



Eigenaars van de Lumia 640 kunnen het toestel openen door de huls los te wippen. Dan is het zelfs mogelijk om de accu voor een andere te verwisselen, mocht dat nodig zijn. Dit zien we nog maar zelden bij mobiele apparaten. Als je de accu uit de body hebt gehaald kan je een microsim- en microSD-kaart plaatsen.