Prestaties

Huawei laat zijn huiseigen Kirin 955 octacore-processor op 2,5 GHz lopen en koppelt de chip aan 3GB ram-geheugen. Uit benchmarks blijkt dat de 955 over het algemeen prima meekomt met de populaire Qualcomm-processoren die we in de meeste moderne smartphones aantreffen. 3GB aan werkgeheugen is niet overdreven veel, maar bij onze tests lopen we nergens tegen beperkingen aan. We draaien Geekbench om te singlecore processorkracht te bepalen. Met een score van 1720 bevindt de Huawei P9 zich in het middenveld van de huidige toestellen. De Work-test van PCMark is wat algemener, hierbij worden de algemene systeemprestaties in kaart gebracht. Hier scoort de P9 juist extreem goed, boven concurrenten als de Galaxy S7 en LG G5.

Benchmark: Crossplatform: PCMark – Work performance

We onderwerpen de P9 ook aan een aantal grafische tests in GFXBench 3.0 om te zien hoe de smartphone presteert bij het spelen van games. In deze benchmark domineren de Apple-toestellen, maar doen ook toestellen met een moderne Adreno-chip het erg goed. Huawei heeft helaas geen speciale grafische processor waar het op kan vertrouwen, wat betekent dat de Kirin 955-processor het werk zelf moet opknappen. Dat zie je: van de score van 17 fps in de Manhattan-benchmark worden we niet warm.

Benchmark: GFXBench 3.0 Manhattan (C24Z16 onscreen)

In 3DMark Ice Storm Unlimited scoort de P9 iets beter: met 19684 punten zit de smartphone hier in het middenveld. Hoe dan ook, gamers kunnen beter met een boogje om de P9 heen lopen en voor de LG G5 of de Samsung Galaxy S7 gaan.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Ice Storm Unlimited