2min

Conclusie

Al met al ben ik blij dat de Note-serie weer terug is in Europa en met name in Nederland en België. Het uitstapje van Samsung met de Galaxy S6 Edge+ was wat mij betreft een grote mislukking en ik hoop dat ze dat experiment niet gaan herhalen de komende jaren.

Samsung heeft met de Note-serie een niche in handen die het moet waarderen en waarmee het redelijk kan scoren. Natuurlijk zal de Note-serie nooit zo populair worden als de S-serie, maar dat hoeft ook niet. Eén echt vlaggenschip per jaar moet voldoende zijn.

De Note7 is wat mij betreft op alle fronten verbeterd, dat Samsung ervoor heeft gekozen om de Note-serie dichterbij de S-serie te brengen qua ontwerp en features vind ik ook een goede zaak. Voor de consument wordt het duidelijker wat het mag verwachten en het ontwerp is wat mij betreft zeer geslaagd.

Over de specificaties valt niets negatiefs te zeggen, de Exynos 8-chip is een van de beste in de markt, over de 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslagcapaciteit valt ook niets te mopperen. De camera in het toestel maakt nog steeds erg veel indruk, bij de Galaxy S7 was ik al onder de indruk en dat ben ik eigenlijk nog steeds. De camera maakt echt hele goede foto’s in een donkere omgeving.

De irisscanner vind ik een goede toevoeging, alleen jammer dat er drie stappen nodig zijn om die te gebruiken, ik hoop dat Samsung daar nog twee stappen van maakt. Ik kijk nu al uit naar de review van het toestel volgende maand!

Table of contents