2min

Tags in dit artikel

,

Look & Feel

Hieronder een eerste impressie door middel van screenshots. Als eerste het hoofdscherm van Pages in Tekstverwerkingsmodus. Bovenaan zien je de toolbar met alle beschikbare opties voor weergave, opmaak, layout enzovoorts. Indien gewenst kan je nog extra knoppen aan de toolbar toevoegen.

Onder de toolbar bevindt zich nog een extra toolbar voor specifieke opmaak van tekst zoals we deze ook uit Word kennen.


Het hoofdscherm van Pages in tekstverwerkingsmodus.

Hieronder het hoofdscherm van Pages in Paginalay-out modus. Hierin is maar één duidelijk verschil op te merken, en dat is de balk met paginaminiaturen aan de linkerzijde van het scherm.


Het hoofdscherm van Pages in layoutmodus.

Hieronder het hoofdscherm van Keynote. Standaard start het programma, net zoals in Powerpoint, met een witte lay-out met daarin twee blokken. Een grote en een kleine. Ook hier geldt dat bovenaan de toolbar te vinden is waar alle tools direct binnen handbereik liggen.


Het hoofdscherm van Keynote.

Tot slot het hoofdscherm van de nieuwste telg in de iWork-familie, Numbers. Ook hier weer een duidelijke uniforme stijl bij het hoofdscherm, bovenaan de toolbar met alle belangrijke tools binnen handbereik.


Het hoofdscherm van Numbers.

Tot zover de Look & Feel van Pages, Keynote en Numbers. In het volgende onderdeel van de review ga ik dieper in op de programma’s en hun (specifieke) functies.