Uiterlijk
Wanneer je naar de 8900 kijkt zie je dat er goed is nagedacht over het ontwerp. Hij ligt goed in de hand en is niet extreem dik of extreem zwaar. Maar we zullen het ontwerp eens wat beter onder de loep nemen.
Zoals je op de foto kunt zien is het toestel voorzien van een compleet qwerty-toetsenbord. Dit is echt een uitkomst, vooral wanneer je regelmatig moet e-mailen en sms’en. Ook kun je zien dat er in het midden onder het scherm een balletje zit, dit is de trackball. Met dit balletje bedien je de muiscursor tijdens het surfen en kun je heel soepel door je menu heen lopen. Ik heb ook jaren thuis met een trackball-muis gewerkt en persoonlijk vind ik het fijn werken.
Ook zit er rechtsboven een indicatielampje. Dit lampje knippert normaal groen, maar wanneer je een nieuw ongelezen bericht hebt, gaat hij rood knipperen, tijdens een bluetooth-verbinding is hij blauw en met een bijna lege accu wordt hij oranje. Voor de rest zit er aan de rechterzijde van de telefoon nog een aantal knopjes, waaronder de volumeregelaar en een knopje om je camera te starten en foto’s te maken. Verder zit er aan deze kant nog een 3,5mm audio-jack en een poort die op een mini-USB lijkt. De aansluiting is echter iets kleiner, waardoor je de datakabel moet gebruiken die meegeleverd wordt met dit toestel.

Dan hebben we ook nog de achterzijde van de telefoon, deze heeft een camera met een goede flitser en een BlackBerry logo. De achterkant van de telefoon kan door middel van het clipsysteem heel soepel verwijderd worden. Wanneer we het klepje van het toestel losmaken zien we een batterij, een simkaart en een geheugenkaartje zitten. De simkaarthouder is volgens mij ontworpen op eenmalig gebruik, want het is een heel karwei om het kaartje er in te krijgen, laat staan er uit te krijgen. Verder is het me niet gelukt om het geheugenkaartje van één gigabyte eruit te krijgen, deze zat er al in toen ik hem kreeg, maar de logica erachter heb ik nog niet door.