2min Devices

Huawei Mate 20 Pro review: Android-kampioen

Android Enterprise Recommended

De Mate 20 Pro draait uit de doos op Android 9 Pie met daar de EMUI 9-schil van Huawei over. Dat betekent dat de smartphone geniet van alle laatste nieuwigheden in Googles besturingssysteem, aangevuld met een aantal extra’s van Huawei zelf.

De fabrikant besteedt over het algemeen de nodige aandacht aan security- en andere features, die ervoor zorgen dat de Mate 20 Pro goed tot zijn recht komt in een zakelijke context.

Met App-vergrendeling zet je specifieke apps op slot met een pincode en creëer je met PrivateSpace een aparte afgesloten omgeving voor gevoelige bestanden en apps op je telefoon. In de Bestandenkluis kan je dan weer bestanden versleuteld bewaren, opnieuw afgeschermd met een apart wachtwoord. App-tweeling laat ten slotte toe om bijvoorbeeld WhatsApp met twee verschillende nummers (privé en werk) op hetzelfde toestel te gebruiken.

 

Huawei Mate 20 Pro op tafel
Beeld: Alex Flanagan

Voor bedrijven is het daarnaast interessant dat de Huawei Mate 20 Pro gecertificeerd is in het Android Enterprise Recommended (AER)-programma. Dat betekent dat de toestellen business-ready zijn, eenvoudig op schaal kunnen worden uitgerold (zero-touch enrollment) en van snelle security-updates genieten (binnen 90 dagen).

Wie een externe Mobile Device Management (MDM)-oplossing gebruikt, moet weten dat ook de compatibiliteit met populaire suites van MobileIron, Airwatch, Soti, Microsoft, Citrix, Famoc, BlackBerry en MaaS360 werd verbeterd.

Tot slot verdient Huawei’s pc-modus nog een korte vermelding. De functie werd op de Mate 10 Pro geïntroduceerd om de smartphone als lichte pc te gebruiken met een desktopomgeving wanneer je hem via USB-C aan een monitor koppelt. Huawei voorziet deze functionaliteit voortaan ook draadloos via Miracast of een nieuwe dongle die het lanceert. De desktopmodus werkt erg vloeiend en volstaat voor licht kantoorwerk of het geven van presentaties.

 

Huawei Mate 20 Pro desktop