3min Devices

Review: Lancool K62 Red Dragon

Installatie

Het inbouwen gaat dankzij alle doordachte ideeën erg gemakkelijk. Een schroevendraaier hoeft er haast niet aan te pas te komen. Zelfs bij het moederbord niet. Je kon het moederbord namelijk vastschroeven met kleine duimschroeven. Nadat je dat had gedaan biedt de moederbord-tray-uitsparing ook uitkomst. Je kan gemakkelijk een koeler, die een backplate nodig heeft, installeren.

Harde schijven installeren is ook een piece-of-a-cake. Wederom geen schroevendraaier. Je plaatst de harde schijf gewoon in één van de sledes, drukt hem iets aan en hij zit vast. Vervolgens laat je hem terug in het rekje glijden, doe je het lock-mechanisme naar beneden, zet je het vast met een duimschroef en vast zit de handel!

Review: Lancool K62 Red Dragon
Zo ook bij de 5,25”-bays. Even van de kap één ‘balkje’ eruit halen, DVD-speler erin en vervolgens vastzetten met de duimschroef. En ja hoor, hier zien we ook weer rubber aangebracht om eventuele hinderlijke trillingen tegen te gaan.

De voeding wordt ook op een iets andere manier vastgezet dan dat je gewend bent. De Lancool maakt gebruik van een klem. Deze doe je om de voeding heen en klik je vervolgens vast. Vergeet het rubber niet.

Voor de uitbreidingssloten is hetzelfde tool-less systeem gebruikt als de onlangs gereviewde Lian-Li-behuizing. Dit werkt erg groed, in tegenstelling tot de plastic alternatieven die sommige andere fabrikanten gebruiken. Tussen het afdekplaatje en het schuifje is weer wat rubber geplaatst.

Review: Lancool K62 Red Dragon
De fancontroller kan je vervolgens ook in één van de uitbreidingssloten zetten. Wat dan wel jammer is is het feit dat de kabels van de ventilators niet altijd even lang genoeg zijn om de controller te bereiken. Zo is de kabel van de fan in de voorkant en die aan bovenkant die zich het meest naar voren bevindt te kort om aan de controller aan te sluiten. Niet een ramp, maar misschien is het een idee om een soort verlengkabeltjes toe te voegen.

Nadat je alle hardware geïnstalleerd hebt is het tijd om de boel wat op te ruimen. Je krijgt hiervoor een stukje plastic met allemaal klemmetjes erop. Je kan zo mooi de kabels die je niet gebruikt van je voeding snel wegwerken. De kabels voor de I/O kan je ook makkelijk wegwerken alsmede de kabels van de fans. Helemaal top dus.

In a matter of fact; de enige keer dat ik bij deze behuizing een schroevendraaier moest gebruiken was om de Megahalems op z’n plek te krijgen. Je moet dan twee schroeven aandraaien.

Wat wel opviel tijdens de installatie is dat je nergens een radiator voor waterkoeling kan plaatsen. Bovenaan de behuizing zitten de 140mm fans en er zijn daar geen mounting holes voor 120mm (ofwel een 120 of 240 rad). Dit is wel een beetje jammer omdat waterkoeling in deze behuizing erg goed zou staan. Je zult de radiator dan ook extern moeten plaatsen en dit is niet altijd even makkelijk.

Up and running


Als het syteem eenmaal aan is gezet valt pas op hoe stil de ventilators zijn. Alleen de achterste ventilator hoor je redelijk goed, maar deze kan je daarentegen wel aansluiten op de fancontroller. Het licht dat de LEDs van de fans uitstoten is helemaal niet hinderlijk. De knoppen bovenaan zijn ook nog eens makkelijk bereikbaar.

Review: Lancool K62 Red Dragon

Review: Lancool K62 Red Dragon