2min

Tags in dit artikel

, , ,

Uiterlijk & Specificaties

Sommige mensen zien de Nexus One als echte ‘iPhone-killer’ immers, de Nexus draait Android 2.1, heeft een gelikt uiterlijk en een AMOLED-scherm dat veel beter is dan het scherm van de iPhone. Eigenlijk is volgens hen alles aan de Nexus One beter dan de 3GS.

Een 1 Ghz Snapdragon-cpu drijft alles aan en zorgt ervoor dat er geen lag is te bespeuren en dat alles snel wordt uitgevoerd. Hardwarespecificaties zeggen natuurlijk niet alles, daar zal ik later op terugkomen, maar het uiterlijk en de specificaties van de Nexus One zorgen voor veel bekijks. je hoeft je dus niet te schamen als je met een Nexus One rondloopt. Mede omdat de telefoon nog niet in Nederland te verkrijgen is kon Google ons helaas geen reviewexemplaar geven. Gelukkig was de Nederlanse webshop Belsimpel.nl zo vriendelijk om ons een exemplaar ter review toe te sturen, waarvoor onze hartelijke dank.

Eerste indruk


De Nexus wordt zeer compleet geleverd. Natuurlijk krijg je je gloednieuwe telefoon, maar ook een lader met verloopstukjes, oordopjes, een usb-kabel, een hoesje en een aantal boekjes. Je hebt dus alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. Het uitpakken van het toestel is ook zeer goed doordacht, zodat je eerst een papiertje krijgt met informatie en daarna pas bij de accessoires komt.


Uiterlijk


Aan de voorkant vinden we het grote 3,7inch-scherm, een schermdiagonaal die we vandaag de dag op meerdere smartphones terug vinden. Helemaal onderdaan zit er een witte knop die gebruikt wordt om te scrollen. Vlak daar boven zitten vier toetsen, te weten de terug-knop, de menuknop, de home-knop en de zoekknop. De srollknop wordt ook gebruikt om je notificaties te geven, deze licht bijvoorbeeld op als er een nieuwe sms binnenkomt. Voor de rest heeft Google in samenwerking met HTC de voorkant zeer clean gehouden.


De zijkanten zijn niet zo heel spannend, aan de linkerzijde is één knop te vinden, die net als bij andere telefoons maar één doel heeft, namelijk het naar beneden of naar boven bijstellen van het volume. Op de achterkant vinden we de vijf megapixelcamera met een LED-flitser en het Google- en HTC-logo. Ook de achterkant is dus vrijwel niks aan te merken. De accu is bij de Nexus wel verwisselbaar dus als je veel op reis bent is dat wel zo handig. Als we de telefoon open maken dan vinden we het SD-kaart slot waar je SD-kaartjes tot 16 GB in kunt plaatsen. Naast het SD-kaart slot bevindt zich ook de SIM-kaart houder.