2min

Tags in dit artikel

, , ,

Applicaties & dagelijks gebruik

De Nexus bevat zoals eerder al gemeld alle standaard Google-applicaties. Omdat er een aantal in positieve zin uitblinken zal ik een aantal hieronder bespreken.

Bellen en sms’en


Bellen op de Nexus gaat vlot en makkelijk. De kwaliteit is goed te noemen. De persoon aan de andere kant van de lijn is goed te horen en ook jij bent goed verstaanbaar voor de andere partij. Nokia is wat mij betreft nog steeds de nummer één op het gebied van belkwaliteit, maar de Nexus One is een goede tweede. Sms’en gaat via zogenaamde threads, dit betekent dat sms’jes van dezelfde persoon onder elkaar gegroepeerd worden.


Browser


Wat moet je met een smartphone zonder een browser? Inderdaad, niets. De browser die Google in de Nexus One heeft ingebouwd is snel, zéér snel. Met zekerheid kan ik zeggen dat dit de snelste mobiele browser op aarde is. Natuurlijk draait het niet alleen om snelheid, Google heeft ook aan andere dingen gedacht, zoals tabladen. Helaas moet je daar wel twee keer voor klikken voor je er komt, het zou mooier zijn geweest als dat in een beweging kon.


Multimedia-applicatie


Elke telefoon heeft tegenwoordig ook een media-applicatie aan boord. Deze is in principe aanwezig op alle Android-telefoons, tenzij een fabrikant een eigen applicatie meelevert, zoals bijvoorbeeld HTC doet met zijn Sense-interface. De multimedia-applicatie van de Nexus speelt standaard een hoop af en de applicatie is logisch ingedeeld. Feit is wel dat er meer van wat te maken was geweest.

De applicatie doet zijn werk wel, maar naar mijn mening was er meer van te maken. Een goed voorbeeld is de bijvoorbeeld de iPod-applicatie van de iPhone. Goed uitgewerkt, maar ook met eye-candy en een goede gebruikersinterface.

Toetsenbord


Een van de grootste concurrenten van de Nexus One is de Droid van Moterola. Deze heeft wel een fysiek toetsenbord, en volgens velen is een fysiek toetsenbord veel beter. Een onscreen toetsenbord is voor de meeste mensen wel even wennen, maar daarna is er prima mee om te gaan. Ook het onscreen toetsenbord van de Nexus is goed. Hij typt minstens zo goed als die van de iPhone, zo niet beter.

Camera


De Nexus One beschikt over een vijf megapixelcamera met fitser. Deze maakt goede foto’s, ook bij wat minder licht zeet de camera dankzij de flitser een prima resultaat neer. Hieronder een voorbeeldfoto.


Vaak tref je in smartphones een LCD-scherm aan die er op zich goed uitzien, maar het toch niet helemaal zijn. De Nexus heeft een AMOLED-scherm aan boord dat zeer mooi is. Niet alleen dat, het is beter dan welk mobiel scherm dan ook. Zwart is veel duidelijker, en ook kleuren springen eruit. Dat wordt goed duidelijk uit onderstaand filmpje.