Gebruik

Het touchpanel kan overweg met meer dan één vinger. Zo kan men scrollen met twee vingers, door twee vingers naar elkaar toe te knijpen of juist uit elkaar te duwen kan men in- en uitzoomen. Verder is het ook mogelijk om foto’s te kantelen. Handig natuurlijk, maar het werkt niet zo vloeiend als dat we hoopten.

Het touchpad voelt overigens bij verder gebruik met één vinger helemaal prima aan. Tijdens het gebruik met één vinger gaan de bewegingen bijzonder soepel en is het navigeren over bijvoorbeeld het web een feestje.Hoewel Acer de laptop aardig vol heeft gezet met eigen software, is er helaas maar weinig interessants terug te vinden. Aangezien Acer geen aparte partitie voor systeemherstel heeft aangemaakt, noch systeemherstel-schijfjes heeft meegeleverd is de mogelijkheid om deze schijven zelf aan te maken natuurlijk handig, maar eigenlijk had dit niet nodig moeten zijn. Het levert de gebruiker immers veel op omdat er achteraf nog eens lege schijfjes gekocht moeten worden, terwijl dit voor de fabrikant nou echt niet zo’n bijzonder grote besparing zal zijn.

Wat dan weer wel gebruikersvriendelijk is van Acer, is de toevoeging van een Backup Manager, waarmee het mogelijk is om eenvoudig een back-up te maken van documenten en bestanden. Het lijkt echter niet mogelijk om een backup van de volledige schijf te maken.