2min

I/O-panel en Layout

Deze pagina is bedoeld om een uitgebreid beeld te krijgen van het I/O-panel en de layout van het moederbord, beginnende met het I/O-panel van de P67A-GD65.



Backpanel

Het backpanel van de MSI P67A-GD65 bevat van linksboven naar rechtsonder één PS/2-poort, acht USB 2.0-poorten, een Clear CMOS-knopje, een COAX- en optische-SPDIF-poort, één Firewire-poort, twee eSATA-poorten, een LAN-poort, twee USB 3.0-poorten en 6 jack-plugs voor de audio-output.

De overige USB 3.0-poorten zijn terug te vinden op een bracket wat in een willekeurige open poort van je systeemkast kan worden gestoken. Het is natuurlijk jammer dat deze poorten niet op het I/O-panel van het moederbord verwerkt konden worden, maar aan de andere kant, vier USB 3.0-poorten tot je beschikking; dat is al best toekomstgericht!



Layout

Zoals bij alle P67-moederborden die we tot nog toe langs zagen komen, is ook het MSI-moederbord vrij leeg, wanneer we naar het zwarte PCB kijken. We zien natuurlijk nog altijd een flink aantal chips op het moederbord, maar desalniettemin lijkt het in vergelijking met oudere moederborden alsof er significant minder chips op het bord zitten.

Het MSI-bord is redelijk stijlvol vormgegeven. We zien de kleuren blauw en zwart overheersen, maar zien bij de koelblokken helaas wel wat stijlbreuk, aangezien deze niet alleen blauw, maar ook donkergrijs zijn. De koelblokken op zich zijn overigens wel stijlvol vormgegeven, maar passen toch niet helemaal bij het geheel. MSI had het beter bij twee kleuren kunnen houden. Ook de witte SATA-poorten vallen een beetje uit de toon, als deze blauw waren geweest hadden we ook wel begrepen dat dit SATA 6 GB/s-poorten waren natuurlijk. Ook het opvallende rode hubje voor USB 2.0-poorten is een eigenaardige gewaarwording.

Rechts onderaan het moederbord vinden we maar liefst drie knoppen terug, namelijk een uit/aan-, reset- en OC Genie-knop. Zoals vermeld is de OC Genie-knop bedoeld om het systeem op een makkelijke manier van een overklok te voorzien.



Assemblage

Qua assemblage hadden we weinig problemen met de MSI P67A-GD65. De koelblokken rondom de socket zijn vrij bescheiden en zullen naar verwachting met de meeste processorkoelers geen problemen veroorzaken. De bankjes voor het geheugen zijn wellicht wel wat dicht bij de processorvoet geplaatst, met de stock-koeler van Intel ondervonden wij zelfs al wat moeilijkheden toen we het geheugen in het moederbord wilden plaatsen.