2min

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

De F120 wordt geleverd in een wit-zilveren verpakking waarop we op de voorkant eigenlijk niets anders zien dan de merknaam, een afbeelding van het product en de opmerking dat de harde schijf 120 GB aan opslagruimte bevat. Op de achterkant vinden we een kleine tekst met aanmoedigingen om voor deze harde schijf te gaan. Corsair haalt ook heel slim aan dat de harde schijf garant zal staan voor langere accutijden in het geval van note- en netbooks. Natuurlijk is dit in vergelijking met conventionele schijven ook zeker het geval, aangezien er geen bewegende onderdelen aanwezig zijn.



Inhoud

Corsair is zo vriendelijk om de verpakking van de F120 aan te vullen met een 3,5 inch-bracket, naast de harde schijf zelf natuurlijk. Een bracket is altijd handig voor desktop-gebruikers, aangezien de meeste systeemkasten geen 2,5 inch-bays hebben, waardoor de toch dure SSD-schijven vaak maar losjes in de kast bungelen. Ook al zijn er geen bewegende onderdelen aanwezig, dit is toch niet de beste oplossing, me dunk.

Als laatste zijn er overigens ook nog een achttal schroefjes meegeleverd om de schijf te bevestigen in de bracket of een mobiel systeem.





De Corsair F120

De F120 is op een bescheiden manier vormgegeven. Net als bij veel andere SSD’s zien we een grote sticker op de voorkant met de belangrijkste details over de harde schijf, samen met de merknaam en een aantal keurmerken. Voor de opbouw van de behuizing heeft Corsair zwart aluminium gebruikt, dat zeer lichtjes geborsteld is. Een zeer subtiel effect, wat daardoor helaas ook slechts nauwelijks zichtbaar is. Niet dat het voor de prestaties van de schijf wat zal uitmaken, maar het effect had best wat duidelijker gemogen.

Wanneer we de F120 openen zien we zoals bij veel concurrentie natuurlijk direct de SandForce 1222-controller zitten. De controller wordt omringd door een zestiental flashchips van Intel, welke gezamenlijk goed zijn voor 128 GB aan opslagruimte. Corsair heeft er voor gekozen om een deel van deze opslagruimte voor de harde schijf te reserveren om de prestaties te verhogen. Dit betekent dat de harde schijf niet 128 GB aan opslagruimte biedt, maar slechts 120 GB.

De F120 weegt 80 gram, wat natuurlijk niet veel is, maar voor een SSD is dit echter nog best wel wat. We zijn immers ook SSD-schijven tegengekomen die slechts 60 gram wegen en vaak toch hetzelfde scala aan chips en controllers benut. Het beetje extra gewicht zal daarom waarschijnlijk ook te herleiden zijn naar de behuizing.