Abonneer je gratis op Techzine!

Gameplay

Zoals ik al eerder vertelde in deze review is het de bedoeling dat je ADAM verzameld in het spel om voor jezelf nog meer krachten te kunnen kopen. Deze ADAM kan je bij een Gene Bank inwisselen voor bijvoorbeeld: een nieuwe kracht, meer Health, meer EVE en ga zo maar door. Daarnaast verzamel je gaandeweg ook nog Dollars om dingen te kunnen kopen. Denk daarbij aan First-aid kits, kogels, EVE, etc. Dollars vind je niet zo snel en al snel merk je dat de spullen erg duur zijn. Je krijgt daarom de mogelijkheid om de machines waarbij je de spullen koopt, te hacken. Door ze te hacken krijg je sowieso korting op de artikelen en unlock je soms nog extra artikelen of zorg je ervoor dat een Splicer schade oploopt als hij de machine wil gebruiken.


Security bot


Niet alleen is het belangrijk om deze machines te hacken. Zoals al eerder vermeld is, houdt Ryan je goed in de gaten. Hij zal het daarom niet laten om de nodige turrets op je af te sturen. Deze turrets kan je met een Plasmid (Electro bolt) even uitschakelen, waarna je deze kan hacken. Mocht de hackpoging succesvol verlopen, dan is de turrent van jou en zal deze jou beschermen. Deze zal elke Splicer aanvallen die bij hem in de buurt komt. Dit geldt ook voor de camera’s in de buurt. Mocht een Splicer door een door jouwe gehackte camera gezien worden, dan zal deze alle security bots erop af sturen.

Het klinkt allemaal simpel dat hacken en dat is het eigenlijk ook. Het is de bedoeling bij het hacken, dat je van leidingen een traject maakt, waardoor water van het ene bij het andere punt komt. Opzich niet lastig. Wat het lastiger maakt is dat bij sommige machines het water sneller stroomt, waardoor je minder tijd hebt om de puzzel op te lossen of doordat je blokjes krijgt die je niet kan aanpassen. Mocht het niet lukken om de hackpoging af te maken, dan zal je dit moeten ontgelden met de nodige Health.


Plasmid: Electro Bolt


Naast de hierboven beschreven mogelijkheden is het natuurlijk de bedoeling dat je de nodige vijanden om het leven brengt. Hiervoor heb je de beschikking over een groot arsenaal aan wapens, die je eerst zal moeten vrij spelen, maar ook een groot arsenaal aan Plasmids. Denk daar bijvoorbeeld bij aan Electro Bolt, Enrage (zet 2 splicers tegen elkaar op), Hypnotise Big Daddy, etc.

Table of contents