Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding & installatie

MAGIX heeft pas nog een nieuwe versie van haar Foto’s op CD en DVD-suite uitgebracht. Het programma doet precies wat de naam al zegt: namelijk foto’s op cd en dvd plaatsen. Echter gebeurt dat plaatsen natuurlijk niet zomaar, maar met mooie overgangseffecten, muziek, ondertiteling, intro’s en outro’s en nog veel meer. Dat alles kan worden gebrand op een dvd, cd-rom, video-cd, supervideo-cd, mini-dvd, JPEG-disk of Blu-ray-disk. Compleet met een dvd-menu. In deze review voelen we de standaardversie aan de tand, er is ook een deluxe versie die 60 euro kost, de normale versie kost 30 euro, en op een dvd’tje komt. De deluxe versie heeft iets meer functies dan de standaardversie, welke dat allemaal zijn kun je hier.

MAGIX Foto’s op CD en DVD 7 bestaat uit een hoofdprogramma, de Foto Manager 2008, de Mufin MusicFinder en MAGIX Goya burnR. Zodra de cd in de computer wordt gedaan, lanceert MAGIX World waarna een rustig deuntje begint te spelen. Alle applicaties kunnen in één keer worden geïnstalleerd met de onopvallende knop Installeren, of de Foto Manager en MusicFinder kunnen afzonderlijk worden geïnstalleerd. Overigens lijkt het op het eerste gezicht alsof de suite bestaat uit alleen de Foto Manager en de MusicFinder, maar niets is minder waar. Tevens bevindt zich op de cd QuickTime en Firebird SQL Server.

De installatie verloopt soepel en duurt, zoals gewoonlijk bij MAGIX installatie, vrij lang. Zodra de installatie is voltooid, die overigens rond de 700 MB hardeschijf ruimte in beslag neemt, is het mogelijk om direct aan de slag te gaan met de suite en foto’s op cd en dvd te gaan branden. Maar dat is niet alles. De suite bevat ook een afgeslankte versie van MAGIX Speed, namelijk Goya burnR. Niet iets wat je zou verwachten van een pakket dat Foto’s op CD en DVD heet.