2min

Tags in dit artikel

Eerste indruk en gebruik

Eerste indruk


De eerste indruk die dit programma mij geeft is niet al te best. Het programma is volgestouwd met opties, knoppen en onnodige functies. Dit geeft het programma in mijn ogen een ongebruiksvriendelijke indruk. Ik weet ook niet makkelijk waar ik moet beginnen met het gebruiken van dit programma.


Proces informatie


De meest in het oog springende mogelijkheid van The Ultimate Troubleshooter is het weergeven van alle op het systeem draaiende processen, services en alle informatie die daarbij hoort. Als je een proces selecteert komt er onderin het scherm een uitleg te staan over het programma. Ook weergeeft het programma een advies over wat de gebruiker met het proces zou moeten doen. Als een proces mogelijk een virus is dan word er informatie gegeven over het virus. The Ultimate Troubleshooter beschikt over een vrij uitgebreide database van processen en hun functies.


Het programma geeft bij een proces de mogelijkheid om het proces te pauzeren (suspend), af te sluiten (terminate) of te verwijderen. Hierbij mis ik alleen een snelle optie om ervoor te zorgen dat het proces nooit meer opstart. De mogelijkheid is er wel maar dan moet het proces of de service opgezocht worden in de ‘services’ tab of de ‘startup’ tab van The Ultimate Troubleshooter.

Met deze functie heb ik het een en ander aan onnodige taken uit kunnen schakelen aan de hand van gedetailleerde informatie.

Systeem informatie


In deze tab van het programma is gedetailleerde informatie te vinden over verschillende en softwarecomponenten in de computer. Zo kan er onder andere informatie verkregen worden over de Videokaart, het geheugen, geïnstalleerde software, de processor en openstaande internet verbindingen.