Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Geschiedenis


Windows Live Messenger (kortweg: WLM) draait al een tijdje mee als chat client. In 1995 kwam Microsoft met de eerste versie. WLM heette toen nog MSN Messenger. Maar sinds de opsplitsing van het Microsoft Network in MSN en Windows Live, kreeg MSN Messenger een nieuwe naam: Windows Live Messenger.
Met de naamswijziging gingen ook wat wijzigingen in de systeemeisen gepaard. WLM was nu nog alleen maar beschikbaar voor Windows XP (SP2 of hoger) en Windows Vista. Oudere besturingssystemen moeten het doen met MSN Messenger 7.0 of lager.
Ook voor de Mac-gebruikers heeft Microsoft een chat client. Messenger for Mac stelt de gebruiker in staat, in te loggen op het Windows Live netwerk. Het heeft echter wel zijn beperkingen. Je kunt namelijk geen audio en video uitwisselen. Daarom gebruiken Mac-gebruikers meestal andere programma’s.

Behandelde versie


In deze review behandel ik de laatste, stabiele versie van Windows Live Messenger, versie 8.5. Er is al een nieuwere bèta-versie. Maar om de vergelijking eerlijk te houden, is er besloten alleen stabiele versies te reviewen. In het geval van Windows Live Messenger dus versie 8.5.

Als je nu al vragen hebt over Windows Live Messenger dan kun je terecht in het speciale topic.