Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruiksvriendelijkheid

G13-toetsen
Naast de 22 programmeerbare G-toetsen, het joystickje en de twee buttons zijn er nog een aantal toetsen.
  • Een toets om de displayverlichting aan of uit te zetten.
  • Een toets om te schakelen tussen de informatie die het display weergeeft.
  • Vier toetsen om de RSS-berichten door te bladeren, te openen of te verwijderen.
  • Drie knoppen om tussen opgeslagen profielen te wisselen
  • Een knop om zelf een toetsencombinatie te programmeren.


LCD-scherm
De G13 is uitgerust met een LCD-scherm. Op dit scherm kun je diverse dingen laten zien. Via een apart programma is het schermpje geheel aan te passen naar eigen wens. Zo worden er standaard een RSS feed, cpu- & ram-gebruik en klok getoond.

De G13 beschikt tevens over de mogelijkheid om de kleur van de verlichting aan te passen, dit kun je doen in het gamerspanel. Elke gewenste kleur is mogelijk, het display en de toeten lichten op in de aangegeven kleur.


De tests
Om het gameboard uit te testen heb ik het gebruikt tijdens een aantal sessies van World of Warcraft en Quake 3, deze twee games lenen zich uitstekend hiervoor. Tijdens het testen liep ik vaak tegen het probleem aan dat ik de knoppen niet meteen goed in kon drukken. De positionering van sommige knoppen maakt het soms wat lastig om ze snel in te drukken. Ook merkte ik in Quake 3 dat ik sneller neigde naar mijn eigen binds dan naar de binds op de G13. Dit is waarschijnlijk puur een kwestie van wennen, maar ik kon de omschakeling niet snel maken.