2min

Tags in dit artikel

,

Uiterlijk, vormgeving en bouwkwaliteit

Uiterlijk en vormgeving


Het uiterlijk van de QPAD springt bijzonder in het oog. Rechts is de grip voorzien van uitsparingen voor je vingers, zodat je je hele hand kunt laten rusten op de muis. Dat principe zagen we al eerder bij de Ozone Smog, maar geen enkele muis die ik tot nu in handen heb gehad kan de grip van deze muis overtreffen. Dat is ook dankzij de de brede ‘rug’ van de muis, die je hele hand ondersteunt.


Aan de linkerkant van de muis is een inkeping voorzien voor je duim. De muis is dankzij haar brede vorm ook bijzonder stabiel. Daarnaast is de muis afgewerkt met een harde rubberen coating, terwijl de scrollknop afgewerkt is met een zachtere rubbersoort. Of je dat alles leuk vindt, hangt helemaal van jezelf af.


Op een gamingmuis mag ook de nodige verlichting natuurlijk niet ontbreken. Het QPAD logo is niet verlicht, in tegenstelling tot het scrollwiel, voorzien is van blauwe verlichting. Daarnaast zijn er ook twee lichtjes die aangeven in welke DPI-stand de muis zich bevindt: een rood en een blauw exemplaar.


Op de onderkant van de muis bevindt zich een asymmetrisch patroon van skates dat de glijprestaties van de muis voor haar rekening neemt.


Bouwkwaliteit


Qua bouwkwaliteit zit het met de muis wel snor. De muis is erg licht, maar voelt wel stevig aan. Alleen de klik van de duimknoppen spreekt me niet zo hard aan, aangezien deze nogal goedkoop aanvoelen. Ze zijn wel stevig gebouwd en gaan ongetwijfeld vele duizenden klikken mee, maar niet iedereen zal fan van het gevoel zijn.