Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Acer kondigde de Liquidmini aan tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, afgelopen januari. In april zullen we de telefoon in de winkels zien liggen, maar de review-exemplaren zijn inmiddels al de deur uit.

De Acer Liquidmini is niet bedoeld als krachtpatser, dat blijkt al wel uit een kleine greep uit de specificaties van de telefoon. Zo is de processor afkomstig van ARM en draait deze op 600 MHz, wat geen hoge kloksnelheid meer is tegenwoordig. Ook de Adreno 200 GPU staat niet direct bekend om extreme prestaties op grafisch gebied.

Acer richt de Liquidmini dus ook niet op de high-end markt met hoge prestaties, maar vooral op gebruiksgemak. De Liquidmini is een klein stijlvol telefoontje dat lekker in de hand ligt, aldus Acer.

Geïnteresseerden kunnen een keuze maken uit een wijd scala aan kleuren, de Liquidmini wordt immers in maar liefst vijf kleuren geleverd. Je kan de keuze maken uit de volgende kleuren: Jet Silver, Light Pink, Piano Black, Lime Green en Royal Blue. Wij kregen van Acer de laatstgenoemde uitvoering. Acer begint met het op de markt brengen van de Jet Silver, Piano Blac en Royal Blue variant, als de verkopen hiervan aan slaan zullen de Lime Green en Light Pink ook snel volgen is ons verteld.Onderdeel Omschrijving
Processor ARM 11
Kloksnelheid processor 600 MHz
Besturingssysteem Android 2.2 (Froyo)
Externe opslag Tot 32 GB (2 GB meegeleverd)
Interne opslag 512 MB
RAM geheugen 512 MB
Afmetingen 110,4 x 57,5 x 13 mm (LxBxD)
Gewicht 109 g (incl. batterij)
Scherm 3,2 inch
Scherm resolutie 320 x 480 pixels
Netwerken HSDPA, GSM
Bluetooth Bluetooth v2.1 met A2DP
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g en DLNA
Connectiviteit (bedraad) Micro USB-poort (v2.0), 3,5 mm audio jack
Camera 5 megapixel
Audio Ingebouwde microfoon en speaker, 3,5 mm audio jack
Batterij Li-Ion 1300 mAh
Spreektijd tot 480 minuten (2G), tot 390 minuten (3G)
Standby-tijd tot 400 uren (2G), tot 480 uren (3G)
Kijk op deze site voor de volledige specificaties