Abonneer je gratis op Techzine!

Verpakking en uiterlijk

Verpakking

Hoewel we als vast onderdeel de verpakking van videokaarten bespreken in onze reviews, maakt AMD het ons niet makkelijk de laatste tijd. We ontvangen namelijk steeds losse videokaarten, zonder doos. Het gaat dan ook om kaarten die niet in deze vorm in de winkel zullen verschijnen, daar AMD dit over laat aan de derde partijen.

Wat betreft de verpakking van de AMD Radeon HD6670 zijn we daarom ook in dit geval al weer vlug klaar, gezien deze afwezig is.Uiterlijk

Qua uiterlijk valt direct op dat deze videokaart een low-profile-kaart is. Op de referentie-kaart die we ontvingen zitten drie poorten voor output van een videosignaal, welke samen een signaal kunnen uitsturen naar maximaal 4 displays. De aanwezige aansluitingen zijn Dual-Link DVI, VGA en DisplayPort 1.2. In het geval van de referentiekaart zou de VGA-aansluiting achterwege gelaten kunnen worden om de videokaart om te toveren tot een low-profile-kaart voor in kleine systeemkasten.De videokaart is in verhouding voorzien van een vrij fors koelblok. Het ventilatortje dat in het koelblok verwerkt is valt qua grootte wel weer mee, maar zal naar alle waarschijnlijkheid prima volstaan.

De videokaart is gevrijwaard van aansluitingen voor extra stroomvoorziening. De stroomvoorziening vanuit de PCI-express-poort volstaat.

AMD HD6670
GPU-klokfrequentie 800 MHz.
Shader-klokfrequentie 800 MHz.
Geheugen-klokfrequentie 1000 MHz. GDDR5
Geheugenbus 128-bits
Geheugengrootte 1024 MB
Productieproces 40nm
Stream Processing Units 480
Texture Units 24
Voeding
Interne aansluiting PCI-e x16 2.1
Externe aansluitingen 1x DVI, 1x DisplayPort, 1x VGA
Lengte 17 cm
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties