Abonneer je gratis op Techzine!

Prestaties & accuduur

De iPhone 8 Plus werkt vrijwel altijd razendsnel. Apple heeft nog wel altijd de neiging om apps die je eerder naar de achtergrond hebt verwezen door een nieuwe te openen, volledig opnieuw op te starten als hem na enige tijd weer opent. Dit zorgt ervoor dat de apps de belasting op het systeem zo laag mogelijk houden. Uiteraard is dat goed voor de accuduur. Een minpunt hiervan is dat je dan weer helemaal opnieuw moet beginnen in de app. Je gaat dan niet verder waar je gebleven was. Daarvan is sprake als je bijvoorbeeld WhatsApp open hebt staan, maar ook Facebook gebruikt, e-mails binnenhaalt en tegelijkertijd nog aan het internetten bent. Ga je dan bijvoorbeeld even weg uit de Facebook-app en kom je daarna terug, moet die helemaal opnieuw laden en kan je weer bovenaan beginnen met scrollen.

Benchmarks

Veel benchmarks hebben we niet gedraaid op de iPhone 8 Plus. Deels omdat die tegenwoordig niet meer bijster interessant zijn en deels omdat er voor iOS niet veel beschikbaar zijn die we ook op Android-toestellen kunnen draaien. Aangezien de GPU tot voor kort altijd bij Imagination Technologies afnam maar deze nu zelf heeft ontwikkeld, hebben we wel even een grafische benchmark gedraaid. Daaruit blijkt dat ook Apple zelf een alleraardigste GPU kan ontwikkelen. Zoals te zien bij de Sling Shot benchmark, doet de telefoon het iets beter dan de Galaxy S8. Daar is het verschil dus echt marginaal.

Benchmark: Crossplatform: 3DMark – Sling Shot

Accuduur

Helaas zijn er niet, zoals bij Android, echt goede accubenchmarks beschikbaar voor iOS. Het gevolg daarvan is dat we geen goede objectieve manier hebben om de accuduur te testen. We zullen dus moeten afgaan op onze ervaringen met het toestel. We gebruikten dat de hele dag, dus hebben een goede indruk van hoe lang de accu mee gaat. Op een gemiddelde dag worden er de hele dag mails binnengehaald, draait WhatsApp constant, knippen we foto’s, bellen we meerdere keren en bekijken we apps als The Guardian, de Volkskrant, NOS en Netflix. Een dergelijke dag houdt het toestel eenvoudig vol.