2min

Tags in dit artikel

, ,

Camera

De Galaxy Tab 10.1 is net als de meeste tablets voorzien van een dubbele camera. De camera op de achterzijde is hierbij de beste van de twee, hoewel deze een resolutie van slechts 3 megapixel heeft.

De camera-applicatie van de tablet is niet anders dan anderen. Het is mogelijk om van camera te wisselen, foto’s te nemen en een aantal instellingen te wijzigen. Voor de fotostand kan men kiezen uit een enkele opname, een ‘Smile Shot’, een panoramafoto en een actiefoto. Verdere effecten laat Samsung vrijwel achterwege, men kan kiezen uit grijstinten, sepia of negatief, in mijn opinie de enige effecten die de gebruiker ook werkelijk zal toepassen. De verdere effecten zijn natuurlijk wel leuk om een keer mee te spelen, maar ik geloof niet dat er ook werkelijk iets zinnigs gedaan wordt met de resultaten van deze effecten.

Helaas is het niet mogelijk om in te zoomen met de camera.

Foto’s

Binnen, goede belichting


Binnen, slechte belichting en flits


Buiten, van dichtbij


Buiten, van veraf


Ondanks de wat lage resolutie van de camera kunnen we toch spreken over goede foto’s. Vooral de foto waarbij het bakje met punaises slecht belicht is, verraste me op positieve wijze. De flits blijkt erg goed haar werk te doen en het nemen van foto’s gebeurt daarnaast ook erg snel.

Video

Als we de video bekijken, valt op dat de verversingssnelheid redelijk in orde is, terwijl vooral het geluid uit weet te blinken. Niet alleen de weergave van het geluid is dus dik in orde, ook de opname ervan.

De resolutie van de video is helaas niet zo hoog, maar wel acceptabel te noemen. Al met al kan gezegd worden dat de camera op zijn minst ‘in orde’ is.