1 min

Tags in dit artikel

, ,

Benchmarks (1)

Met alvast in het achterhoofd de opmerking dat de Galaxy Tab 10.1 niet de snelste zal zijn, beginnen we met de benchmarks. We vangen aan met de score van NBench. Deze voelt voornamelijk de processor aan de tand. Hier is ook duidelijk te zien dat veel modellen niet voor elkaar onder doen, dit zijn dan ook voornamelijk tablets met een Tegra 2-processor van nVidia.


Samsung scoort met de Galaxy Tab 10.1 precies zoals de concurrentie dit doet met haar tablets. Op het moment van schrijven springt alleen HTC’s Flyer er tussenuit, deze tablet heeft een singlecore processor, maar die draait wel op 1,5 GHz, wat veel sneller is dan de Tegra 2-processoren.


In BenchmarkPi moeten we echter concluderen dat de Galaxy Tab 10.1 waarschijnlijk ook niet mee zal gaan draaien in de top. Ten opzichte van de Acer Iconia en de Packard Bell Liberty Tab wordt al wat terrein verloren.


Wat betreft de grafisch prestaties heeft men echt niet te klagen over de Tab 10.1, aangezien deze in onze benchmark een ongekende score van bijna 43 FPS weet neer te zetten. Voor een spelletje kan je de Tab 10.1 dus zeker weer wel gebruiken.