1 min

Tags in dit artikel

, ,

Conclusie

Research in Motion heeft met de 9810 een redelijk goede telefoon op de markt gezet die de gebruiker op geen enkel gebied écht zal teleurstellen, maar ook niet écht zal weten te bekoren. Eigenlijk is het heel cru om te zeggen, maar de Torch 9810 is wat de Torch 9800 eigenlijk had moeten zijn.

Een beter scherm en een verbeterde processor, welke er ook meteen voor zorgt dat er in 720p video’s kunnen worden opgenomen zijn zeker welkome veranderingen, maar deze hadden eigenlijk al aanwezig moeten zijn toen de Torch 9800 op de markt kwam. Ik ben nu geneigd om te moeten zeggen: ‘Too little, too late’.

Gelukkig is de Torch 9810 niet bijzonder veel duurder dan zijn voorganger, wat het toestel wel interessanter maakt. Het ligt echter niet in de lijn der verwachting dat de Torch 9810 veel andere consumenten zal trekken die over willen stappen naar een BlackBerry-toestel. Voor huidige BlackBerry-gebruikers is de Torch 9810 een welkome upgrade, al zou ik eerder voor de Torch 9860 kiezen vanwege het ontwerp, de afwezigheid van het toetsenbord en het grotere scherm. Voor de aanhangers van een toetsenbord lijkt de Bold 9900 dan weer een betere keuze.

De behoefte aan de Torch 9810 valt een beetje weg, doordat RIM twee betere toestellen heeft geproduceerd, in mijn ogen.
6.0
  • Hogere schermresolutie;
  • Camera kan nu wél HD-video’s schieten;
  • Betere processor;
  • Schuifsysteem is fragiel;
  • Geen ondersteuning voor Flash;
  • Camera-applicatie is rommelig;