Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

In een tijd waar ultrabooks dankzij hun goede prestaties en mobiliteit flink in opkomst zijn en ook tablets een steeds groter deel van de markt voor draagbare computers inneemt, lijken standaard laptops het steeds moeilijker te krijgen.Dit betekent echter niet dat elke fabrikant zich volledig focust op de kleinere apparaten, zo voert Hewlett-Packerd de Pavilion-lijn al heel wat jaren en is het vooralsnog niet van plan hier snel mee te stoppen. Zowel desktop pc’s als laptops worden sinds 1995 onder deze naam uitgebracht en is deze uitgegroeid tot een van de populairste series van HP.

HP wil dat zijn Pavilion laptops niet alleen qua naam met elkaar in verbinding staan, maar zullen ook de stijl en functies op elkaar afgestemd zijn, wat door HP tot de Mosaic-ontwerpaanpak is omgedoopt. De HP Pavilion dv6 is één van deze laptops, welke in verschillende versies beschikbaar is. Voor onze review hebben wij het 6b12ed-model van HP mogen ontvangen.

Als we dit systeem kort samenvatten zien we een Intel Core i7 processor, 8GB RAM aan intern geheugen, een AMD Radeon HD dedicated videokaart met 2GB geheugen en Beats Audio en dit alles voor een prijskaartje van 799,99 euro. Dit zou op basis van de specificaties een prima entertainment laptop moeten zijn, maar is het dat ook?