3min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking & uiterlijk


Verpakking


In de imposante verpakking van de Revo Wireless vind je naast de headset nog een aantal andere zaken. Zo voegt Jabra een kabel toe met twee 3,5 mm jackplugs zodat de headset desgewenst ook via een draad kan worden aangesloten op een apparaat. De kabel is voorzien van een knop om het aangesloten apparaat te bedienen. Daarnaast is er een USB-kabel om de headset aan te sluiten op een computer of laptop, die kabel kan je ook gebruiken voor het opladen van het monster. Beide kabels zijn uitgevoerd met een stoffen huls, zeker geen overbodige luxe.

Verder bevat de verpakking een tasje waarin de Revo Wireless kan worden gestopt wanneer deze is opgevouwen en een aantal boekjes en blaadjes. Op één van de blaadjes vind je een QR-code om de Jabra-applicatie op je smartphone te installeren, alsook een tweede code om de headset in de applicatie te activeren.


Uiterlijk


Van Jabra ontving ik de zwarte uitvoering van de Jabra Revo Wireless. Jabra heeft de headset niet alleen in donkere kleuren uitgevoerd, maar maakt ook gebruik van oranjekleurige details om de headset een interessant uiterlijk aan te meten. Ik kan de jury van Red Dot geen ongelijk geven dat ze Jabra van een Red Dot Award hebben voorzien bij de meest recente uitreikingen.

De Revo Wireless voelt zeer hoogwaardig aan dankzij het gebruik van duurzame materialen zoals metaal. De headset is naar eigen zeggen uitgebreid getest op ultieme duurzaamheid, wat in de basis toch minimaal moet betekenen dat de headset tegen een stootje moet kunnen.

De headset is ontworpen om als een koptelefoon op je hoofd te rusten. De oorstukken zijn uit te schuiven zodat de headset aangepast kan worden aan het formaat van je knikker. Zo moet de Revo Wireless op zo goed als elk hoofd passen.


Op de oorstukken zit aan de linkerzijde een knop om de Jabra Sound App op te starten op het apparaat waarop de headset zit aangesloten. Op de rechterzijde zit een multifunctionele knop verwerkt om bijvoorbeeld de muziek te pauzeren of eventueel een telefoongesprek op te nemen of te beëindigen. Verder bevindt zich aan de rechterzijde van de headset rondom deze knop een soort iPod-wiel, waarmee het luidsprekervolume kan worden aangepast door erover te vegen, door erop te tikken kan tussen nummers worden gewisseld.

Aan de onderkant van het linker oorstuk zit een jackplug om de headset middels een kabel aan een geluidsbron te verbinden. Aan de rechterzijde zit een micro USB-aansluiting en een schuifknop om de Bluetooth-functie van de headset in te schakelen of om de headset aan of uit te zetten. Naast deze schuifknop zitten nog twee led’s waarmee de Bluetooth- en systeemstatus wordt aangeduid.

Duurzaamheid


Jabra is nogal te spreken over de duurzaamheid van de Revo Wireless. Toegegeven, de headset voelt prettig en hoogwaardig aan, maar daar houdt duurzaamheid niet bij op en dat weet ook Jabra. De Revo Wireless is door Jabra aan een groot aantal tests onderworpen om te ondervinden of de headset bestand is tegen het leven.


Jabra heeft de meegeleverde kabel getest op een trekkracht van maximaal 15 kilogram, daarnaast is de headset 10.000 keer flink uitgerekt, 3.500 maal in elkaar gevouwen en als laatste vond een valtest van 2 meter plaats. De Revo Wireless volstond in alle tests, aldus Jabra. Zie ook bovenstaande video.