2min

Conclusie

Samsung heeft zijn drang om op het gebied van hardware de beste te zijn een beetje aan de kant gezet met de Galaxy S5. Dat zou je negatief kunnen opvatten, maar eerlijk is eerlijk: Hardware moet vandaag de dag bij de high-end toestellen niet meer het focuspunt zijn.

Functionaliteit is veel belangrijker en in dat opzicht heeft Samsung wel wat stappen weten te zetten. De mogelijkheid om met een aantal maatregelen en een beperkte acculading nog een dag lang gebruik te maken van de telefoon, is bijvoorbeeld erg goed gevonden. Dat geldt ook voor de Kids Mode, al is deze niet uniek te noemen.

De vingerafdrukscanner zorgt ervoor dat de Galaxy S5 op eenvoudige maar treffende wijze is te beveiligen, maar de sensor werkt nog zeker niet vlekkeloos. Het nut van de hartslagmeter ontgaat me momenteel nog.

Wat betreft het materiaalgebruik had Samsung wel meer kunnen doen met de Galaxy S5. De telefoon voelt wel beter aan dankzij een wat hoogwaardigere achterkant, maar tegen de metalen HTC One en Sony Xperia Z1 en Z2 kan de Galaxy S5 wat dat betreft niet op.

Vooralsnog weten we geen prijs van Samsung’s nieuwe vlaggenschip en is het dus moeilijk te zeggen wat we nou precies van de smartphone moeten denken. Vooral op het gebied van software heeft Samsung goede en nuttige stappen gezet en dat is juist hetgeen dat we momenteel graag zien. We hopen dat Samsung de kans ziet om de nieuwe functies ook naar oudere toestellen te brengen, zoals we bijvoorbeeld bij concurrent Apple ook al jarenlang zien gebeuren.